Lagkage-video
25
cm lagkage (15 personer)
Bunde:
8 æg
8 spsk. sukker
2 spsk. mel
3 spsk. kakao
150 g meget finthakkede (næsten malede) hasselnødder
2 tsk. vaniljesukker
Chokolademousse:
150 g chokolade
3,75 dl. fløde
2 past. æggeblommer
2 spsk. sukker
½ dl kaffe
1 bl. husblas
Karamelmousse:
2 bl. husblas
½ dåse dulce de leche (karameliseret mælk)
3 dl. fløde
1 dl. creme fraiche
Bananer:
4-5 bananer
Frosting:
4 æggehvider
180g sukker
200g smør
80g 70% chokolade
Ganache:
100g chokolade
1 dl. fløde
½ spsk. glukosesirup eller honning
Pynt:
Maltesers
Guldstøv
Ganache
Sukkerkugler
Kakaonips
Dulce de leche
Sådan gør du:
- Start med bundene: Pisk æg, vanilje og sukker lyst og luftigt.
- Bland alle de andre ingredienser.
- Vend det hele godt sammen og hæld dejen i en smurt form (Ø25 cm) med bagepapir i bunden.
- Bag kagen i ca. 40 min. på 180˚C.
- Lav chokolademoussen: Læg husblassen i blød i koldt vand, og smelt den derefter i kaffen.
- Smelt chokoladen i mikroovnen og rør kaffen i.
- Pisk æggeblommer og sukker lyst, tykt og luftigt.
- Pisk fløden til skum.
- Vend først æggesnapsen med chokoladen og derefter det hele med flødeskummet og stil så moussen på køl indtil den skal bruges.
- Lav nu karamelmoussen: Læg husblassen i blød i koldt vand.
- Kom dulce de leche i en gryde indtil det bliver godt lunt og mere flydende. Smelt derefter husblassen i karamellen.
- Pisk fløden til skum.
- Rør creme fraiche i karamellen og vend det hele sammen.
- Stil moussen på køl indtil den skal bruges.
- Del den bagte og afkølede bund i 3 dele (skær den evt. til som jeg gør i videoen).
- Skær bananerne i skiver.
- Saml kagen i en form med plastik i kanten, først bund, så karamelmousse, bananer, bund, chokolademousse, bananer og bund på toppen.
- Lad den stå NATTEN OVER i køleskabet eller mindst 5 timer.
- Lav ganachen ved at blande alle ingredienserne i en skål, give det 1 min i mikroovnen og røre det sammen til det er ensartet. Super nemt. Lad den stå på køkkenbordet mens du laver frostingen og smører kagen op.
- Lav frostingen ved at blande sukker og æggehvider i en skål der tåler varme.
- Sæt skålen over et vandbad (altså en gryde med lidt vand i bunden) og pisk i hviderne til sukkeret er opløst. Du kan bruge to fingre til at mærke efter.
- Hæld massen i en røremaskine (eller brug en elpisker) og pisk til den er helt stiv og helt afkølet.
- Tilsæt nu smørret lidt ad gangen til du har en luftig smørcreme.
- Til sidst tilsættes chokoladen og frostingen er klar til brug.
- Vend kagen ud på et fad, smør den op af to omgange og sæt den på køl i 15-20 min.
- Hæld nu ganache på. Brug en ske til at få det til at løbe ned ad siderne.
- Dekorer som du lyster og vola -et styks lækker kage.