Denne opskrift blev jeg introduceret for gennem en amerikansk udvekslingsstuderende som boede hos min familie i 4 måneder. Kagen er nem at lave og smager hammer godt!
Du skal bruge:
Dej
2 dl lun mælk
50g gær
100g blødt smør eller margarine
2 æg
½-1 tsk kardemomme
2 spsk sukker
½ tsk salt
ca. 500g hvedemel -til dejen ikke er klistret
Remonce
110g brun farin
115g smør eller magarine
Kanelsukker
150g sukker
1 spsk kanel
Æbler
ca. 1-2 skrællede æbler i tern
Sådan gør du:
- Opløs gæren i mælken og tilsæt resten af ingredienserne.
- Ælt dejen grundig og stil den til hævning i ca. 30 min.
- Kog imens farin og margarine sammen i en gryde.
- Bland sukker og kanel.
- Når dejen har hævet rulles den til kugler på størrelse med kastanjer (her behøver du ikke gøre dig umage). Kuglerne kommes i en pose med kanelsukkeret og posen rystes godt.
- Smør en rund form med hul i midten med lidt fedtstof og fordel ca. halvdelen af dejstykkerne i formen. Oven på placeres alle æblestykkerne og ca. halvdelen af remoncen hældes ud over.
- Gentag med dejstykker og remonce og lad kagen hæve i ca. 20-30 min.
- Bages ved 175 grader i ca. 30 min. eller til kagen er godt gylden og gennembagt.
- Lad kagen køle af i fromen til den er lun og vend den derefter ud på et fad.
Velbekomme :)