Belgiske vafler



Vafler er lækre, og min absolut yndligsopskrift på de klassiske sprøde hjertevafler finder du lige HER. Men skal der laves belgiske vafler kræver det en lidt tykkere dej med et lidt andet indhold. Her får I derfor min opskrift på skønne belgiske vafler, som går himmelsk med bær, sirup, is, flødeskum, chokoladesovs….you name it!

Belgiske vafler-video

Ca. 9 stk.
Du skal bruge:
215 g mel
20 g sukker
1/4 tsk. natron
1,5 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1/2 tsk. kardemomme (kan undlades)
50 g smeltet smør
2 æg
Knap 2 dl mælk

Sådan gør du:

  1. Bland først alle de tørre ingredienser og tilsæt derefter æg, smeltet smør og mælken, som tilsættes lidt ad gangen. Pisk grundigt.
  2. Når dejen er ensartet har den godt af at stå i 10-20 minutter inden vaflerne bages. 
  3. Der skal godt med dej i vaffeljernet når man bager belgiske vafler. Bag dem i 2-5 minutter, til de er godt brune, og nyd dem lune med det tilbehør, du bedst kan lide. 
God fornøjelse!