Key Lime Pie


Key Lime Pie er en klassiker i den sydligeste gren af Florida - Key West. Da jeg besøgte Key West for 5 år siden så jeg mange af disse tærter i montrer og i vinduer, men det var først da min veninde Henriette havde bagt én, som hun medbragte, da vi gik på efterskole, at det virkelig gik op for mig, hvor gode disse tærter egentligt er. Her er mit bud på klassikeren. Man kan toppe den med enten flødeskum eller marengs som her.

Key Lime Pie-video

Ca. 8 stykker (Ø22 cm tærteform)
Du skal bruge:
250 g digestive
110 g smeltet smør
1 ds kondenseret mælk
4 æggeblommer
Skal af 2 limefrugter og saft af 4-5 limefrugter
3 æggehvider
140 g sukker

Sådan gør du:

  1. Knus kiksene helt fint i en pose med en ske eller en kagerulle. Du kan også gøre dette i en foodprocessor. 
  2. Hæld derefter krummerne i en skål sammen med det smeltede smør og bland det godt sammen. 
  3. Fordel den sandede masse i en tærteform og pres krummerne så tæt sammen som muligt i bund og kanter, så det danner en kompakt bund.
  4. Bag bunden i ca. 10 minutter ved 180 grader. 
  5. Bland nu æggeblommer, kondenseret mælk, limeskal og limesaft i en skål. Smag massen til med limesaft til du synes, at smagen er, som du kan lide den.
  6. Hæld blandingen i den bagte bund og bag tærten yderligere 15 minutter ved samme temperatur. 
  7. Lad kagen køle af ved stuetemperatur og stil den derefter i køleskabet i mindst 2 timer. 
  8. Lav inden servering marengsen ved at varme æggehvider og sukker over vandbad til sukkerkrystallerne er opløst (dette mærkes mellem to fingre) og derefter piske i ca. 5 minutter til sej marengs. 
  9. Kom marengs på tærten og server. Den kan sagtens stå i køleskabet med marengs, hvis man vil være lidt på forkant. 
Så er der kun tilbage at nyde den himmelske tærte!