Mangomoussekugler i vaniljeskaller med mirror glaze


Jeg må indrømme, at jeg selv er lidt fan af disse kager, som jeg har kreeret. Synes de er super elegante, og så er de faktisk ikke så avancerede at lave, som man måske skulle tro. De kræver selvfølgelig lidt forskellige teknikker, men er man ikke helt fremmede i det søde køkken, er det en smal sag. Giv dem et forsøg -mine veninder var vilde med dem. 


15 stk.
Du skal bruge: 
Mangomousse:
300 g mangokød (evt. fra frost) (svarende til ca. 1 mango)
3 blade husblas
1 spsk. sukker
Korn fra ½ vaniljestang eller 1 ½ tsk. vaniljesukker 
2 dl fløde 

Vaniljeskaller (+ dej i overskud til lidt småkager):
180 g mel
1 æggeblomme
1/8 tsk. natron
110 g smør
1 tsk. vaniljesukker (eller den anden halvdel af vaniljestangen) 
85 g sukker
Evt. lidt vand

Mirror glaze:
1 spsk. glukosesirup
90 g hakket hvid chokolade
1 dl fløde
70 g sukker
1 ½  blade husblas
Gul pastafarve

Chokoladetoppe:
50 g mørk chokolade
30 g hvid chokolade

Pynt:
Stedmorblomster i gul og lilla

Sådan gør du:

  1. Lav småkagedejen ved at blande sukker, vaniljesukker, mel og natron. Tilsæt derefter smørret og rør det godt ud i blandingen. 
  2. Kom æggeblommen i og ælt dejen sammen. Hvis det ikke vil lykkes, kan der tilsættes en anelse vand. 
  3. Stil den koldt i mindst 30 min.
  4. Lav imens mangopuréen til mangomoussen ved at komme mangokød i tern, sukker og vaniljesukker i en gryde. Blend den helt fint med en stavblender og lad det koge i ca. 5-10 minutter. 
  5. Læg imens husblassen i koldt vandt.
  6. Passér puréen gennem en si for at undgå de mange fibre, som er i mangokød. 
  7. Kom husblassen i og rør den ud så den smelter helt.
  8. Pisk fløden til skum og vend puréen sammen med flødeskummet i bløde bevægelser. 
  9. Hæld moussen i en sprøjtepose og fyld ca. 32 silikonehalvkugleforme der måler omkring 4 cm i diameter med moussen. Undgå luftbobler ved dels at holde enden af sprøjteosen helt nede i bunden af halvkuglerne samt at banke formen ned i bordet, når den er fyldt. 
  10. Brug en paletkniv til at glatte toppene helt ud og sæt dem i fryseren i mindst 5 timer, men gerne til dagen efter. 
  11.  Bag nu vaniljeskallerne ved at rulle dejen tyndt ud, udstikke stjerne i en passende størrelse og bage dem på bagsiden af en halvkugleform der måler 6 cm i diameter. 
  12. Bag dem i ca. 6-9 minutter ved 175 ˚C og lad dem køle af. Du skal bruge 16-17 stykker. Resten af dejen kan bages som almindelige småkager. 
  13. Tag nu de frosne halvkugler ud af formene og stil dem igen på frys.
  14. Efter 20-30 min kan du tage dem op igen og mase dem godt sammen to og to så du får ca. 16 moussekugler. Læg en del kræfter i så de sidder helt sammen og brug fingrene til at glatte overgangen mellem de to halvkugler ud. 
  15. Stil kuglerne på frys igen imens glazen laves. 
  16. Læg husblassen i blød i koldt vand.
  17. Kog glukosesirup, fløde og sukker sammen i en gryde.
  18. Kom gul farve i blandingen og hæld den over chokoladen.
  19. Tilsæt husblas og blend med en stavblender til massen er helt ensartet. 
  20. Lad den køle ned til omkring 35-37 ˚C inden den er klar til brug. Man kan som regel prøve sig frem og se om den er klar. Den må gerne være lidt tyk. 
  21. Hæld den i en kop der er nem at dyppe moussekugler i.
  22. Tag moussekuglerne op af fryseren, stik en tandstik, kødnål eller lignende i en af kuglerne og dyp den i glazen. Lad den dryppe rigtig godt af, tør den let og forsigtigt af på kanten af koppen og placer den på en af vaniljeskallerne.
  23. Gentag denne procedure med resten af moussekuglerne, så du har ca. 15 kager.
  24. Temperer den hvide og den mørke chokolade forsigtigt i mikroovnen som vist i videoen. 
  25. Smør dem ud på et stykke bagepapir og stik små stjerne ud af chokoladen.
  26. Pynt kagerne med chokoladestjerner og stedmorblomster.


De skal helst serveres inden for 3-4 timer efter de er er overtrukket. Rigtig god fornøjelse – knus Nikoline :-) 

Kommentarer

Populære indlæg