Denne himmelske citronfromage
fortjener en plads i dit køleskab :)
Citronfromage-video
Ca. 8 personer
Du skal bruge:
2 spsk. maizena
100g sukker
2 dl citronsaft (ca. 3 citroner)
Skallen af 2-3 økologiske citroner
1 dl vand
6 æggeblommer
4,5 æggehvider
50 g ekstra sukker
3 dl fløde
1 tsk. vaniljesukker
Chokolade og flødeskum til pynt
Sådan gør du:
- Bland maizena, sukker og citronskal i en gryde.
- Tilsæt citronsaften igennem en si, så frugtkødet sorteres fra, og tilsæt derefter vandet.
- Bring massen i kog mens du jævnligt pisker i den og lad den koge i 2-3 minutter.
- Tilsæt æggeblommerne og piske det grundigt sammen inden det hældes i en skål og sættes på køl i mindst 1-2 timer eller natten over. Det skal være helt koldt.
- Pisk nu æggehviderne stive og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen mens du pisker til du har en sej og luftig marengs.
- Pisk fløde og vaniljesukker til stift flødeskum, men stop endelig før det bliver grynet.
- Rør citronmassen sammen inden den vendes i marengsen.
- Vend derefter flødeskummet i.
- Fordel fromagen over ca. 8 portionsskåle eller server den i en stor serveringsskål. Stil den på køl i mindst en time inden servering.
- Pynt med flødeskum og chokolade inden servering.