Karamelcupcakes med æblestykker



Ca. 18 stk. 

Karamelcupcakes-video

Du skal bruge: 
100g smør
2 dl mælk
Skal af 1 usprøjtet citron
2 æg
1,5 dl sukker
1 tsk vanillesukker
½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk. salt
150-200g æbletern

Frosting:
100g farin
115g smør
½ dl fløde
1/4 tsk. havsalt
250g flormelis
1 spsk. fløde mere 

Lidt havsalt til drys 

Sådan gør du:

  1. Smelt smørret sammen med citronskal og mælk i en gryde.
  2. Pisk vaniljesukker, æg og sukker lyst og luftigt i en skål.
  3. Bland mel, bagepulver og salt. Tag lidt fra, som vendes med æblestykkerne, og rør resten i dejen skiftevis med mælkeblandingen.
  4. Til sidst tilsættes æblestykkern og dejen fordeles i muffinsforme i en muffinsplade. Formene må gerne fyldes til kanten. 
  5. Bag kagerne ved 175˚C i ca. 20 min. eller til de er gennembagte. 
Frosting: 
  1. Sukker og smør koges
  2. Fløde (½ dl) tilsættes og massen koges videre i ca. 1-2 minutter. Tag lidt af karamellen fra til dekoration. 
  3. Karamellen hældes derefter i en røremaskine og piskes til den er kølet lidt ned.
  4. Flormelis tilsættes lidt ad gangen og massen piskes 7-10 min.
  5. Den resterende fløde tilsættes og massen piskes sammen inden den sættes på køl i 15 minutter.
  6. Derefter piskes den igen i ca. 5 minutter til en lys og luftig frosting og bruges med det samme.
Kagerne pyntes med frostingen og derefter med med den gemte karamel og til sidst et drys havsalt.