Du skal bruge:
100g smør
2 dl mælk
Skal af 1 usprøjtet citron
2 æg
1,5 dl sukker
1 tsk
vanillesukker
4 ½ dl hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk. salt
150-200g
æbletern
Frosting:
100g farin
115g smør
½ dl fløde
1/4 tsk. havsalt
250g flormelis
1 spsk. fløde mere
Lidt havsalt til drys
Sådan gør du:
- Smelt smørret sammen med citronskal og mælk i en gryde.
- Pisk vaniljesukker, æg og sukker lyst og luftigt i en skål.
- Bland mel, bagepulver og salt. Tag lidt fra, som vendes med æblestykkerne, og rør resten i dejen skiftevis med mælkeblandingen.
- Til sidst tilsættes æblestykkern og dejen fordeles i muffinsforme i en muffinsplade. Formene må gerne fyldes til kanten.
- Bag kagerne ved 175˚C i ca. 20 min. eller til de er gennembagte.
Frosting:
- Sukker og
smør koges
- Fløde (½ dl) tilsættes og massen koges videre i ca. 1-2 minutter. Tag lidt af karamellen fra til dekoration.
- Karamellen hældes derefter i en
røremaskine og piskes til den er kølet lidt ned.
- Flormelis
tilsættes lidt ad gangen og massen piskes 7-10
min.
- Den
resterende fløde tilsættes og massen piskes sammen inden den sættes på
køl i 15 minutter.
- Derefter piskes den igen
i ca. 5 minutter til en lys og luftig frosting og bruges med det samme.
Kagerne pyntes med frostingen og derefter med med den gemte karamel og til sidst et drys havsalt.