Frokostboller


Disse grove frokostboller passer perfekt som brød i en lækker sandwich til madpakken. Skal de være endnu grovere kan der tilsættes den dobbelte mængde knækkede hvedekerner eller en smule grahamsmel. Bollerne kan fryses, men holder sig friske i op til 5 dage.

Ca. 16 store eller 24 små boller

Frokostboller-video

Du skal bruge:
50 g gær
5 dl vand
200-250 g revne gulerødder (omkring 6 stk.)
1 æg
1 dl knækkede hvedekerner
1 dl solsikkekerner
1 dl havregryn
5 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
Mel efter behov (omkring 1 kg)

Sådan gør du:

  1. Hæld ca. 1 dl af vandet over de knækkede hvedekerner og stil dem i mikroovnen i et minut ved høj varme, så de begynder at koge. 
  2. Smuldr gæren i en skål og hæld vandet over.
  3. Rør godt og tilsæt derefter resten af ingredienserne (inklusiv de varme hvedekerner). Melet tilsættes lidt ad gangen.
  4. Ælt dejen godt og lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.
  5. Slå dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16-24 stykker, som formes til boller.
  6. Stil dem på to bageplader og lad bollerne efterhæve i yderligere 30 minutter. 
  7. Bag bollerne ved 220˚C i 12-15 minutter.