Tærten her smager himmelsk. Opskriften har jeg udviklet ud fra en beskrivelse, som jeg fik fra en veninde, af en lignende kage. Jeg er helt vild med den -den er både super nem at lave og virkelig velsmagende!
Mørdej:
115 g smør
3 dl hvedemel
½ dl flormelis
Et lille sammenpisket æg (efter behov)
Fyld:
3 æggeblommer
150g sukker
1 spsk. kakao
1 spsk. instant kaffe
1 spsk. kartoffelmel
150g marcipan
100g blødt smør
Marengs:
3 æggehvider
170g sukker
Sådan gør du:
Mørdej
- Bland mel, flormelis og smør i en foodprocessor eller en røremaskine.
- Når smøret er fordelt tilsættes ægget (hold gerne lidt igen, så dejen ikke bliver våd).
- Pak dejen ind i plastikfilm og pres den fald, så den hurtigt nedkøles.
- Læg den på køl mens fyldet laves -ca. 15-30 min.
Fyld
- Bland smør, marcipan og sukker i en røremaskine til massen er cremet.
- Tilsæt resten af ingredienserne og lad fyldet blande i ca. 5 min så sukker og kaffe opløses lidt. Du kan godt bruge en el-pisker hvis du ikke har en røremaskine.
Udrulning og bagning
- Tag mørdejen ud fa køleskabet og rul den tyndt ud i rigeligt mel, så den hele tiden slipper bordet.
- Placer dejen i en tærteform (Ø 20 cm) og kom fyldet i.
- Bag tærten i en 190˚C varm ovn i ca. 25 min til kanterne og godt gyldne. Jeg vil anbefale at sætte ovnen på undervarme for at få bunden gennembagt.
- Lad tærten køle helt af.
Marengs
- Kom æggehvider og sukker i en skål og placer den over vandbad. Pisk hele tiden til massen er godt varm. Den skal op omkring 70˚C, men det er nemmest at tjekke om den er færdig ved at stikke tommel- og pegefinger i massen og sikre sig at alle sukkerkorn er opløst.
- Kom nu massen i en kold skål og pisk til en luftig marengs. Det tager gerne 10 minutter.
- Fordel marengsen på den afkølede tærte. Den kan evt. fordeles med en sprøjtepose, som jeg har gjort på billedet.
- Brænd toppen af marengsen med en gasbrænder eller sæt den i ovnen igen i 8-10 minutter ved 220˚C til toppen er gylden.