tirsdag den 21. februar 2017

Klassiske fastelavnsboller med kagecreme

Denne version er med creme, remonce og en klat Dulche de leche (karamel).
 I glasuren er der også lidt Dulche de leche. 
Her er endnu en lækker opskrift på fastelavnsboller. I videoen kommer jeg ikke remonce i, men det smager super lækkert. Du kan gøre det eller lade være. 

Fastelavnsboller-video

10 stk. 
Du skal bruge:
Creme:
1 æggeblommer
¼  vaniljestang 
1 ¼ dl mælk
1 spsk. sukker
1 spsk. maizena
Boller:
Ca. 7 dl mel
1 tsk. kardemomme
1 spsk. sukker
150 g smør
1 ¼ dl mælk 
½ pakke Gær
1 æg
1 nip salt
Remonce:
60 g blødt smør
60 g sukker 
Pensling:
Æg (eller bare æggehviden fra ægget i cremen) 
Glasur:
Vand
Flormelis
Evt. farve

Sådan gør du: 

Creme:
  1. Pisk æggeblomme, sukker, maizena og vanilje sammen i en gryde. Tilsæt mælken og sæt gryden på varmen. Pisk hele tiden. Når den tykner og evt. slår et par bobler er den færdig.
  2. Cremen afkøles indtil brug.

Dej:
  1. Opløs gæren i mælken, og tilsæt resten af ingredienserne.
  2. Ælt dejen grundigt sammen.
  3. Lad den hæve i 1/2 time.
  4. Lav 10 firkanter af dejen. Dette kan enten gøres ved at rulle dejen ud til et rektangel og skære 10 stykker, eller du kan forme 10 boller og rulle dem ud som i videoen. 
  5. Kom en klar creme og en klat remonce, (som laves ved at blande smør og sukker), i hver boller. 
  6. Bollerne samles, vendes om, og pensles med æg. 
  7. Lad dem efterhæve 10-15 minutter.
  8. De bages herefter i ovnen i 15-20 minutter ved 200 ˚C.


Bollernes køles af og pyntes med glasur.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar