Bryllupskage med mazarinbund, lyserød creme og chokoladeDenne bryllupskage er inspireret af en kajkage. Cremen er en mild jordbærcreme med hvid chokolade. Alt i alt en rigtig lækker kage :)

Bryllupskage -video

Ca. 180 personer (4 etagers kage + ekstrakage på 30 cm)

Du skal bruge:
Lyserød creme:
Creme:
6 1/4 liter fløde
50 bl. husblas
1800g hvid chokolade
Jordbærpuré:
10 vaniljestænger
2 kg jordbær
600g sukker
Saft af 7 1/2 citron

Bunde:
Mazarinmasse:
960g blødt smør

960g sukker
1200g marcipan
16 æg
5 tsk. mandelessens (eller -ekstrakt)
Lagkagebunde-dej:
32 æg
1200g mel
1200g sukker
8 tsk. bagepulver

Chokolade til bundene:
Ca. 1 kg smeltet mørk chokolade

Overtræksmarcipan:
2400g marcipan
1200g flormelis
300g glukosesirup

Frosting:
350g blødt smør
350g blød palmin
1400g flormelis
Lidt mælk
Evt. vanilje

Pynt:
Der er mange muligheder. Slå fantasien løs!

Forme:
1x 20cm
1x 25cm
2x 30 cm
1x 35 cm

+Bryllupskagestativ

Sådan gør du:
 1. Du kan med fordel starte med at lave overtræksmarcipanen. Alle ingredienserne blandes (evt. i røremaskine). Hvis pynten kan laves i forvejen, er det også en god idé. Der er som regel rigeligt at se til i slutningen af processen alligevel.  
 2. Lav nu cremen: Læg husblassen i vand -husk at hvert blad skal lægges enkeltvis i vandet. Varm fløden op i en stor gryde til kogepunktet. Hæld den lidt efter lidt over den hvide chokolade (i en stor skål), så chokoladen smelter. Blend evt. med en stavblender. Vrid husblassen fri for vand og rør den i massen. Stil cremen på køl natten over. 
 3. Jordbærpuré: Skrab kornene ud af vaniljestængerne. Bland dem med lidt af sukkeret. Kom alle ingredienserne i en gryde (inkl. vaniljestængerne) og bring massen i kog. Den skal koge ca. 10-15 minutter inden vaniljestængerne fiskes op, massen blendes og stilles derefter på køl natten over. Her kan vaniljestængerne med fordel kommes i igen for at give ekstra smag. 
 4. Lav nu mazarinmassen. Rør smør og sukker blødt. Tilsæt marcipanen lidt ad gangen. Tilsæt derefter mandelekstrakt og til sidst æggene lidt ad gangen. Når masse er ensartet deles den i to. Vej gerne de to dele, for at sikre at der er lige meget i hver skål. 
 5. Lav derefter lagkagebunde-dejen. Pisk 600g sukker og 16 æg lyse og luftige. Bland 600g mel med 4 tsk. bagepulver og sigt det i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen. Vend derefter dejen i den ene del af mazarinmassen -over tre omgange ca. Voilà -så skulle du gerne have en mazarin-lagkagebunde-dej. Fordel dejen over de tre mindste forme og bag kagerne på varmluft ved 170˚C i ca. 45-60 min. 
 6. Gentag punkt 5 med de to største forme, så du i alt har 5 kagebunde. 
 7. Når bundene er afkølet deles de i hver tre dele, og formene gøres klar med bagepapir i bunden og kageplast i kanterne. Den ene lagkagebund placeres i bunden af formene. 
 8. Del cremen i to og pisk halvdelen ad gangen luftig i en røremaskine. Fordel derefter jordbærpuréen over de to skåle med pisket creme. Vend det godt sammen. 
 9. Fordel nu et tyndt lag smeltet chokolade på bundene. Derefter fordeles halvdelen af cremen over bundene. Gentag med bund, chokolade, creme og til sidst bund. Kagerne stilles på køl -mindst 4 timer eller natten over. 
 10. Lav frostingen ved at røre smør og palmin luftigt. Tilsæt flormelis og derefter ønskede mængde mælk og evt. vanilje. Rør godt.
 11. Befri kagerne fra formene, og placer dem på de rigtige fade til bryllupskagestativet. 
 12. Smør kagerne op, overtræk med overtræksmarcipanen og pynt. 

Se meget gerne videoen for at få et visuelt billede af processen :) 

Rigtig god fornøjelse! Kommentarer

 1. Den ser super flot ud!
  Du har før frosset en hel færdig bryllupslagkage, men ved du om der er særlige mousser eller bunde som ikke egner sig til dette? :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hmm, umiddelbart vil jeg tro at de fleste mousser er fryseegnede :) Men jeg er desværre ikke helt sikker.

   /Nikoline

   Slet
 2. Hej Nikoline.
  Jeg har et spørgsmål til dit stativ. Er pladerne 20, 26, 32 og 40 cm?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Merete.

   Det er de nemlig lige præcis ja :)

   /Nikoline

   Slet
 3. Tak for flot instruktion, Meget inspirerende. Den ser super flot ud, den må jeg lave! Hvor høj er kagerne cirka?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have. Kagerne bliver ca 10 cm. høje :)

   Slet
 4. Kan man bruge hindbær i moussen istedet for jordbær? Og hvis man kan det, skal man så også bruge 2 kg hindbær, eller er der forskel på målene? :D

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det kan du tro. Det er samme mængde ja. Jeg ville passere puréen gennem en si når den er blendet for at få de små kerner ud :)

   Slet

Send en kommentar

Populære indlæg