Lakridsflødeboller


Ca. 20 stk

Du skal bruge:

Bunde:
Ca. 200g marcipan
2 spsk. lakridspulver

Fyld:
3/4 dl vand
300g sukker
75g glukosesirup
1/2 vanillestang
3 æggehvider (helst past.)
1 spsk sukker
3 spsk. lakridspulver (smag evt. til med mere)

200-300g chokolade -lys, hvid, mørk eller rigtig mørk (GOD KVALITET)

Sådan gør du:
  1. Bland lakridspulver og marcipan. 
  2. Rul din marcipan til en fin ensartet pølse og skær den i skiver på ca. 3 mm eller som du synes.
  3. Kom bundene på en plade og bag dem i ca. 5 min ved 200 garder.
  4. Kog vand, sukker, glukosesirup og vanillekorn+stang til en sirup.
  5. Pisk i mellemtiden æggehviderne stive med den lille mængde sukker.
  6. Når siruppen når 117 garder på sukkertermometeret er den klar. Hvis du ikke har et sukkertermometer kan det gå med et stegetermometer eller du kan se på farven....den skal have en svag lysebrun farve.
  7. Hæld den kogende sirup i æggehviderne i en tynd stråle mens der piskes.
  8. Tilsæt lakridspulver. 
  9. Lad nu massen piske i ca. 20 min til temperaturen på massen er faldet helt til stuetemperatur igen. 
  10. Kom skummet i en sprøjtepose med en ønsket tyl og lav nogle fine toppe på dine bunde.
  11. Lad dem sætte sig i overfladen (ca. 1 time)
  12. Hak chokoladen fint og smelt lidt under halvdelen af den over vandbad.
  13. Tilsæt den anden halvdel af chokoladen og rør det forsigtigt sammen...husk at være tålmodig :)
  14. Hæld den tempererede chokolade i et lille krus, glas eller en kop...se video.
  15. Nu dyppes flødebollerne i chokoladen ved at holde på siden af bunden med tommel- og pege/langefinger og sættes på bagepapir.

Kommentarer

Populære indlæg