Chokoladebuddingkage

Chokoladebuddingkage-video 

Ca. 16 stykker
Du skal bruge:
Kage:
250g mel
300g sukker
1 tsk vaniljesukker
80g kakao
2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
2 æg
2,5 dl kaffe
1 spsk. citronsaft
2,5 dl mælk
125g smeltet smør eller margarine
Chokoladebudding:
30g kakao
135g sukker
3 spsk. majsstivelse
Lidt salt
50g hakket mørk chokolade
30g smør
5 dl mælk
Frosting:
75g smør
0,75 dl mælk
270g sukker
175g hakket mørk chokolade


Sådan gør du:

  1. Bland mælk og citronsaft.
  2. Bland nu alle de tørre ingredienser til kagen og tilsæt resten af ingredienserne lidt ad gangen så du får en ensartet dej. 
  3. Hæld den tynde dej i en lille bradepande og bag den ved 175 grader i ca. 45 min. 
  4. Bland de tørre ingredienser til buddingen og tilsæt mælken lidt ad gangen. 
  5. Varm blandingen op mens du pisker og lad den koge i 1 min. 
  6. Tilsæt nu smør og chokolade og rør til buddingen er ensartet. 
  7. Prik huller i kagen med skaftet på en røreske eller lignende og hæld derefter buddingen hen over kagen. Bank kagen et par gange i bordet så buddingen løber ned i hullerne. 
  8. Stil den på køl et par timer. 
  9. Glasuren laves ved at bringe smør, mælk og sukker i kog og lade det koge i ca. 30-40 sekunder inden det tages af varmen og blandes med chokoladen. 
  10. Fordel denne frosting over kagen og lad kagen stå på køl til servering -allerhelst natten over. 
Skær kagen ud og server.