Franske macarons med chokoladesmag


Franske macarons-video

Ca. 20 stk
Du skal bruge:
75g mandelmel
100g flormelis
2 spsk. kakao
2 æggehvider
50g sukker
1/3 x Chokoladeganache

Sådan gør du:


  1. Pisk æggehviderne meget stive mens sukkeret tilsættes lidt ad gangen. 
  2. Bland de tørre ingredienser og sigt dem i æggehviderne 1/3 ad gangen. Vend det hele godt sammen. 
  3. Her er det vigtigt at dejen får den rette konsistens, og det gør du ved at røre tilpas meget luft ud af dejen. Dejen skal være tyktflydende, og akkurat løbe i "en bane" af dejskraberne når den løftes. Se gerne min video. 
  4. Fyld dejen i en sprøjtepose og placer kagerne med godt mellemrum i klatter af ca. 2,5 cm på et par bageplader med bagepapir. 
  5. Lad kagerne sætte sig i overfladen i 30-120 min. Rør let ved dem for at sikre at de har sat sig inden de bages ved 160 garder i ca. 20 min. 
  6. Fyld dine macarons med chokoladeganache og servér. 
Enjoy!