Fedtkager

En traditionel sønderjysk småkage. En af mine absolutte favoritter!

 Fedtkager-video

En god portion (til et par kagedåser)

Du skal bruge:
375 g blødt svinefedt
125 g blødt smør
500 g sukker
1 kg mel
1 tsk hjorttaksalt
1 vaniljestang 
Evt. kakao efter behov

Sådan gør du:
  1. Skrab kornene ud af vaniljesangen. Fordel dem i lidt af sukkeret og bland alle de tørre ingredienser i en røremaskine.
  2. Tilsæt fedtstoffet og rør til dejen samler sig og bliver meget blød. Det tager ca. 15 min. (Se eventuelt videoen for at få et indtryk af konsistensen.
  3. Del dejen i to og rør kakao i den ene del hvis du ønsker choko-fedtkager. 
  4. Rul pølser af dejen og del den i stykker (ca. en blanding af en meget stor hasselnød  og en meget lille bordfodbold :P)
  5. Tril klumperne til kugler og pres en tommelfinger i hver kugle. Den trykkede side vendes nedad mod bagepapiret og kagerne bages ved 165 garder i  25 min. 
  6. Kagerne opbevares i en kagedåse med bagepapir mellem lagene.