Videoen er knap så seriøs som normalt, men jeg håber at den alligevel er brugbar:
Ca. 20-25 donuts
Du skal bruge:
1 pakke gær (50g)
2 dl lunt vand
3 dl kærnemælk (gerne lidt lunt også)
2 æg
115g smeltet smør
115g sukker
2 tsk. salt
Evt. 1/2 tsk fintrevet eller stødt muskat
Ca. 1200g mel
Ca. 1 dl olie til pensling
Glasur:
Ca. 500g flormelis
Lidt vaniljeekstrakt
Mælk efter behov
Evt. farve
Sådan gør du:
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter resten af ingredienserne. Hold dog lidt igen med melet. Ælt godt i en røremaskine eller stik hænderne i herligheden. Dejen skal være klistret og elastisk, men medgørlig.
- Lad evt. dejen hæve i 15-20 min.
- Drys mel på bordet og ved dejen ud på bordet. Brug hænderne og en kagerulle til at gøre dejen fald. Den skal gerne være 1-2 cm tyk.
- Stik donuts ud ved hjælp af en rund udstikker/et glas og brug en tyl eller en lille udstikker til at danne hullet.
- Gentag denne procedure indtil al dejen er brugt, og placer dine donuts på en bageplade med bagepapir.
- Lad dine donuts hæve i 30-40 min. Derefter skal toppen pensles med olie inden de bages ved 200 grader i ca. 10-15 min. (Obs. i videoen pensler vi begge sider inden, at de hæver, men jeg foreslår dette i stedet...valget er dit).
- Lav din glasur ved at røre ingredienserne sammen til en tyk glasur.
- Dyp dine donuts i glasuren og pynt evt. med krymmel eller hvad du ønske. (Friturestegte donuts kan også vendes i kanelsukker eller andet).
Pssst....donuts er allerbedst når de er friskbagte ;)