Oreo-cupcake-video
Ca. 12-14 cupcakes
Du skal bruge:
I alt 2 pakker oreos
60g mørk chokoalade
160 ml vand
90g blødt smør
220g sukker
2 æg
100g hvedemel
1 tsk. bagepulver
2 spsk. kakao
60g oreo-krummer (en del af de to pakker)
12-14 hele oreos
Frosting:
200g flødeost
125g blødt smør
250g flormelis
1 tsk vanilje
Resten af oreo-krummerne (en del af de to pakker)
Sådan gør du:
- Læg 12-14 oreos til side, og skrab fyldet ud af resten. Fyldet skal ikke bruges. Kom kagerne i en pose og bank dem til krummer med et køkkenredskab.
- Smelt chokoladen i vandet i en gryde.
- Bland smør og sukker godt og tilsæt æggene et ad gangen.
- Rør de tørre ingredienser hurtigt sammen inden de blandes i dejen skiftevis med chokoladevandet.
- Læg en oreo i bunden af hver cupcakeform og fyld dej ovenpå. Formene skal fyldes ca. 2/3.
- Kagerne bages ved 190 grader i ca. 15-20 min.
- Pisk smør og flormelis godt sammen til frostingen. Tilsæt resten af ingredienserne og pisk frostingen luftig.
- Pynt dine cupcakes med en kniv eller en sprøjtepose og server.
Tip: Drys evt. krummerne på toppen af kagerne i stedet for at komme dem i frostingen.
God fornøjelse!