Du skal bruge:
Pynt:
Pastafarver
Marcipan
Fondant
Diverse redskaber
Overtræksmarcipan:
2800g marcipan
1400g flormelis
350g glukosesirup
(maizena til udrulning)
900g mel
6 tsk bagepulver
6 tsk salt (eller 4 tsk hvis du bruger saltet smør)
6 tsk vanille
1080g chokolade 70%
480g smør
900g sukker
12 æg
Lyse bunde:
18 æg
675g sukker
675g mel
4,5 tsk bagepulver
Chokolademousse:
3 liter fløde
1200g chokolade 55%
12 past. Æggeblommer
6 dl varm kaffe
12 bl. Husblas
Hindbærmousse:
3 liter fløde
12 dl yoghurt
5 spsk vanillesukker
1,5 kg hindbær
12 spsk sukker
30 bl. husblas
Frosting:
350g blødt smør
350g blødt palmin
1400g flormelis
Lidt mælk
Vaniljesukker efter smag
Royal icing:
200g flormelis
1 past. æggehvide
1 tsk citronsaft
Runde forme:
1x 18-20 cm form
1x 25 cm form
2x 30 cm forme
1x 35 cm form
1x høj cylinderform med lidt større diameter end
midtersøjlen
Stativ:
Søjlestativ med 4 etager
+ et fad til en 30 cm kage
Sådan gør du:
Pynt:
1.
Det kan være en rigtig god ide at lave pynten
flere uger i forvejen, da den ofte skal have tid til at tørre.
2.
Bland fondant, marcipan og pastafarver og lav fx
blomster som i videoen, eller andet pynt.
Overtræksmarcipan:
1.
Bland flormelis og glukosesirup i en røremaskine
med dejkrogen eller med hænderne og tilsæt marcipanen lidt ad gangen. Dette
æltes godt sammen, men pas på ikke at overarbejde marcipanen så olien trækkes
ud.
Browniebund:
1.
Halver mængden af ingredienser så du laver en
halvdel ad gangen.
2.
Smelt smør og chokolade over vandbad og bland
det godt sammen med sukker og æg.
3.
Bland de tørre ingredienser og rør dem i dejen.
4.
Læg bagepapir i bunden af dine 5 forme og smør
kanterne godt med fedtstof.
5.
Fordel dejen over de tre mindste forme så der er
et lige højt lag dej i hver form.
6.
Bag kagerne ved 165 grader på varmluft. Vær
opmærksom på at den mindste skal have ca. 20 min og derefter tages kagerne ud
lidt efter lidt når de er gennembagte.
Det er meget vigtigt at kagerne ikke får for meget da de ellers bliver
tørre.
7.
Lav, mens kagerne bager, anden halvdel af dejen
og fyldt de to største forme. Bag dem ved samme temperatur til de er
gennembagte.
8.
Kagerne skal køle helt af i formen og derefter i
køleskabet –så er det nemmere at få dem hele ud igen.
Lyse bunde:
1.
Halver mængden af ingredienser så du laver en
halvdel ad gangen.
2.
Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
3.
Bland mel og bagepulver og si det i æggesnapsen.
4.
Vend dejen sammen med en dejskraber.
5.
Læg bagepapir i bunden af dine 5 forme og smør
kanterne godt med fedtstof.
6.
Fordel dejen over de tre mindste forme så der er
et lige højt lag dej i hver form.
7.
Bag kagerne ved 180 grader på varmluft. Vær
opmærksom på at den mindste skal have ca. 20 min og derefter tages kagerne ud
lidt efter lidt når de er gennembagte.
8.
Lav, mens kagerne bager, anden halvdel af dejen
og fyldt de to største forme. Bag dem ved samme temperatur til de er
gennembagte.
Hindbærmousse:
1.
Læg enkeltvis hvert blad husblas i koldt vand.
2.
Kog bær, vanillesukker og sukker i ca. 5
min. Tilsæt husblassen så den smelter.
3.
Lad det køle af til stuetemperatur inden du
tilsætter yoghurten.
4. Pisk fløden til skum og vend det hele sammen (evt. i 2 skåle).
5.
Stil moussen på køl indtil brug.
Chokolademousse:
1.
Læg enkeltvis hvert blad husblas i koldt vand.
2.
Når husblassen er udblødt kommes den i kaffen så
den smelter.
3.
Smelt chokoladen over vandbad.
4.
Kom lidt efter lidt æggeblommer og kaffe i
chokoladen. Selvom massen klumper lidt bliver den ensartet hvis du bare
fortsætter med at røre og tilsætte ingredienserne lidt ad gangen.
5.
Pisk fløden til skum og vend det hele sammen.
6.
Stil moussen på køl indtil brug.
Samling:
1.
Gør alle fem forme klar med bagepapir i bunden
og plastik i siderne.
2.
Del dine lagkagebunde i 2 og læg den nederste i
bunden af hver form.
3.
Fordel hindbærmoussen over de fem kager.
4.
Læg den næste lagkagebund i og fordel
chokolademoussen over de fem kager.
5.
Læg browniebunden på toppen af hver (den
håndteres bedst når den er kold), og stil kagerne på køl til dagen efter eller
mindst 8 timer.
Frosting:
1.
Pisk smør og palmin lyst og luftigt.
2.
Tilsæt flormelis og bland godt.
3.
Smag til med vaniljesukker og juster
konsistensen med mælk.
4.
Pisk rigtig godt.
Opsmøring:
1.
Vend kagerne ud på bryllupskagestativets fade,
så det passer med størrelsen. Den ene kage (30 cm) skal på et fad for sig selv,
og den største skal på et fad med fødder.
2.
Skær evt. kagerne til hvis det er nødvendigt.
3.
Giv kagerne et fint og tyndt lag frosting og lad
det sætte sig i køleskabet.
4.
Giv dem endnu et lag så de er helt dækkede.
Resten:
1.
Nu skal der overtrækkes med marcipan, pyntes og
stilles op, men resten af fremgangsmåden kan I se i videoen. Hvis I har
spørgsmål kan I sende en mail eller lægge en kommentar.
Rigtig god fornøjelse :D