tirsdag den 24. februar 2015

Lakridscupcakes

Fantastisk med en kombination af lakrids og chokolade -som en bid af himlen!

Lakridscupcakes-video 

24 stk.
Du skal bruge:
Ganache:
400g mørk chokolade
4,5 dl fløde
1,5 spsk honning
2 spsk lakridspulver
40g blødt smør
Kagerne:
200g smeltet smør eller magarine
2 dl hvedemel
2 dl kakao
4 spsk lakridspulver
2 tsk bagepulver
6 æg
4 dl sukker
2 dl mælk
Pynt:
En lille pose lakridskonfekt

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienserne til ganachen undtagen smørret, og smelt det forsigtigt sammen i mikroovnen eller over vandbad under omrørin.
  2. Tilsæt smørret og sæt ganachen i køleskabet i 6-24 timer.
  3. Pisk æg og sukker lyst og luftigt.
  4. Bland de tørre ingredienser og si halvdelen ned i æggesnapsen. Tilsæt mælk, derefter resten af de tørre ingredienser og slut med fedtstoffet.
  5. Fordel dejen over 24 muffinsforme og bag dem ved 175 grader i ca. 20 min.
  6. Rør eller pisk evt. ganachen i 5-10 sekundter så den sætter sig en smule. Fordel den på de afkølede cupcakes og dekorer med lakridskonfekt.
Enjoy! :) 

4 kommentarer:

  1. Behøver man honning i frostingen?

    SvarSlet
  2. I videoen siger du at du bruger en 2d tyl, men jeg kunne ikke få min creme ud at min 2d tyl så jeg brugte bare en wl tyl😃

    SvarSlet
  3. Vil det gøre den store forskel at nøjes med 4 æg?;-)

    SvarSlet
  4. De er vildt lækre de her kager - jeg har fundet de sødeste forme som jeg bruger ... http://noget-til.dk/produkt/cupcake-forme/ - tak for et lækker opskrift

    SvarSlet