torsdag den 17. juli 2014

Royal icing

Denne icing bruges primært til dekoration af småkager og lagkager, men der er mange muligheder!
På billedet her ses 3 forskellige konsistenser -stive toppe, bløde toppe og helt flydende.

Stive toppe bruges til at lave blomster og blade, bløde toppe bruges til at dekorere en lagkage og flydende royal icing bruges til at dekorere småkager som sugar cookies og krydrede figurkager mfl. 
Royal icing-video
Mængden du skal bruge afhænger af formålet, men til fx. klassisk lagkagedekoration (som på billedet) er 1/3 rigeligt.
Du skal bruge:
200g flormelis
ca. 1 æggehvide
ca. 1-2 tsk citronsaft

Sådan gør du:

  1. Skal du bruge flydende royal icing: røres alle tingene sammen med en ske og der tilsættes ekstra æggehvide og citronsaft til du har den ønskede konsistens. 
  2. Til stive eller bløde toppe: piskes flormelis og æggehviden sammen og citronsaften tilsættes. Pisk nu med el-piskeren til du har den ønskede konsistens. 

God fornøjelse -skriv en kommentar hvis du har brug for yderligere hjælp :) 



2 kommentarer:

  1. Kunne godt tænke mig at vide om man kunne få noget smag i din royal iving som f.eks. jordbær eller hvad ved jeg

    SvarSlet
    Svar
    1. Så skal det være i form af en essens eller ekstrakt :)

      Slet