Denne barnedåbskage blev testkage så jeg kunne få afprøvet en række nye teknikker, og det hele blev heldigvis utrolig vellykket. Her har i grundopskriften på kagerne...dekorationen må i selv prøve jer frem til gennem videoen :)
Jeg anbefaler at du ser hele videoen før du går i gang:
Ca. 55 personer
Du skal bruge:
Blåbærcreme:
500g blåbær
150g sukker
Saften fra 1,5 citron
2 vanillestænger
1,25 liter fløde
10 bl. husblas
375g hvid chokolade
Chokolademousse:
1,25 liter fløde
500g chokolade ca. 55%
5 past. æggeblommer
2,5 dl varm kaffe
5 bl. husblas
Nøddebunde:
16 æggehvider
12 æggeblommer
160g rørsukker (eller sukker)
2 tsk bagepulver
160g hvedemel
200g hasselnødder
Chokoladebunde:
9 spsk kakao
375g mel
450g sukker
1,5 tsk natron
1,5 tsk salt (helst fint)
1,5 tsk bagepulver
3 æg
225g margarine eller smør
3,75 dl vand
Smørcreme:
2,5 dl mælk
4 spsk mel
200g sukker
240g smør
2 tsk vanille
Overtræksmarcipan (ca. mængde):
1200g marcipan
600g flormelis
150g glukosesirup
Alt dette æltes blot sammen
Forme
1x rund 35 cm form
Sådan gør du:
Dag 1
Blåbærcreme -del 1:
- Del vanillestængerne og fordel kornene i lidt af sukkeret. Kom bær, vanillesukker, tomme stænger, sukker og citronsaft i en gryde og sæt det til at koge ved jævn varme.
- Lad dette koge i 15 min og hæld det i en skål som sættes på køl i mindst 6 timer, men gerne natten over.
- Kom husblassen i vand -et blad ad gangen.
- Lad fløden varme langsomt op i en gryde og hak i mellemtiden den hvide chokolade.
- Hæld fløden over chokoladen når den er godt varm (ca. 80-90 garder) og tilsæt derefter husblassen som også skal blandes grundigt i cremen. Sæt massen på køl med film lagt på selve cremen i mindst 6 timer, men gerne natten over.
Chokolademousse
- Læg husbalssen i blød i koldt vand, og vrid den efter 10-15 min fri for vand, og smelt den i den varme kaffe.
- Smelt chokoladen i en stor skål over vandbad og tilsæt æggeblommer og kaffe (med husblas) lidt ad gangen under omrøring. Gå ikke i panik hvis massen bliver grynet...det løser sig når man rører ingredienserne godt sammen!
- Pisk fløden til stift skum og tilsæt den let afkølede chokolademasse til fløden (evt. gennem en si). Vend forsigtigt til massen er ensartet og stil moussen på køl.
Dag 2
Nøddebunde
- Rist nødderne i ovnen ved 200 grader i ca. 5-7 min til de er gyldne. Lad dem køle helt af. Vrid hinderne af mellem dine hænder og mal dem helt fint -hvis du bruger en kniv skal du være rigtig tålmodig :)
- Pisk æggeblommer, æggehvider og sukker meget lyst og luftigt i en røremaskine til det ligner letpiskede æggehvider. Har du ikke en røremaskine anbefaler jeg at piske hviderne for sig, og vende dem i til sidst.
- Bland nødder, mel og bagepulver og vend det nænsomt i dejen.
- Læg bagepapir i bunden af formene, smør siderne og fordel dejen så der er et lige tykt lag i hver form.
- Bag bundene ved 200 garder -normal ovn i ca. 15 min for den lille og 25 min for den store.
- Når de er afkølede deles de i 2 bunde hver.
Chokoladebunde:
- Si de tørre ingredienser ned i en skål og tilsæt æg og margarine. Rør massen sammen mens vandet tilsættes lidt ad gangen.
- Fordel dejen i formene som før med et lige tykt lag i hver og bag dem ved 170 grader i ca. 22 min for den lille og 35 min for den store.
Blåbærcreme -del 2:
- Når cremen er fuldstændig kold og har sat sig piskes den til skum -det tager lidt tid at piske.
- Herefter vendes bærkompotten i forsigtigt (husk at fjerne vanillestængerne). Farven bliver utrolig smuk! Så er cremen klar til samling.
Samling af kagerne:
- Find dine forme frem igen og læg bagepapir i bunden og konditorplast eller plastikchartek rundt i kanterne. Læg herefter din første nøddebund i.
- Kom Blåbærcremen i en stor sprøjtepose og fordelden over de to kager så lagene er ca. luge tykke.
- Gentag med nøddebund og chokolademousse, og afslut med chokoladebunden på toppen.
- Stil kagerne på køl natten over.
Dag 3
Frosting:
- Kom mel og mælk i en gryde og varm det op til kogepunktet mens der piskes. Sæt massen til at køle hel af i køleskabet efter den har slået nogle bobler.
- Kør smør, sukker og vaillesukker lyst og luftigt i en røremaskine og tilsæt så melblandingen.
- Pisk/rør frontongen til der kun er ganske få sukkerkorn tilbage når du kører massen mellem dine fingre -ca. 5-7 min.
Dekoration:
Rigtig god fornøjelse :D