Her har jeg sammensat nogle forskellige opskrifter og sat mit helt eget præg på ingredienserne -og ud kom disse ualmindelige lækre cupcakes.
Rocky Road Cupcakes-Video
Ca. 16 stk
Du skal bruge:
Frosting:
300g sukker
1 3/4 dl mælk
2 spsk kakao
lidt salt
1 spsk smør
1 tsk vanillesukker
ca. 1/2 dl piskefløde
Kagerne:
90g 70% chokolade
240 ml vand (næsten 2,5 dl)
135g blødt smør
330g brun farin
3 æg
150g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
3 spsk kakao
60g valnødder (halvdelen hakkes helt fint og resten hakkes groft)
50g mini-marshmallows -klippet i to stykker.
Pynt:
30g mini-marshmallows
50g meget grofthakkede/knækkede valnødder
40g hakket chokolade
3 spsk piskefløde
Sådan gør du:
- Bring sukker, mælk, vanillesuker, kako og salt i kog.
- Lad det koge til det når 118-122 grader.
- Gør i mellemtiden et isbad klar med isterninger og vand og placer en varmesikker skål i vandet.
- Hæld den varme karamel i skålen og pisk til den begynder at sætte sig lidt.
- Tilsæt smør og pisk til konsistensen er er lidt tykkere.
- Sæt nu skålen på din røremaskine eller brug en mixer til at piske massen lysere. Lad den stå ved stuetemperatur mens kagerne laves.
- Til kagerne smeltes først chokolade og vand i en gryde ved svag til jævn varme.
- Bland smør og farin og pisk derefter æggene i et ad gangen.
- Bland de tørre ingredienser (inklusiv nødderne), og tilsæt dem skiftevis til dejen sammen med chokoladevandet.
- Tilsæt nu mini-marshmallows og fordel dejen over 15-16 forme.
- Bag kagerne ved 180 grader ca. 20 min.
- Når kagerne er kolde piskes fløden til let skum og piskes i kakao-/karamelfrostingen.
- Kom frostingen i en sprøjtepose og kom lidt på hver kage.
- Fordel nu mini-marshmallows og valnødder over kagerne.
- Kom fløde og chokolade i mikroovnen til det er smeltet. Hæld det i en kornet og afslut kagerne med striber af chokolade.
Kagerne bør opbevares på køl, men tages ud af køleskabet ca 20 min før servering.
God fornøjelse :D