søndag den 20. april 2014

Vanillekage med Chokoladeganache





En rigtig fugtig og velsmagende kage er lige hvad denne kage er!


Vanillekage med chokoladeganache-VIDEO

10-12 personer
Du skal bruge:
220g blødt smør
1 1/4 dl neutral olie (kan erstattes af 110g smør mere)
350g hvedemel
3/4 tsk bagepulver
3/4 tsk natron
1,5 tsk salt
315g sukker
3 æg
5 æggeblommer
4 tsk vanillesukker
3,5 dl kærnemælk

Chokoladeganache fra denne opskrift (1 portion)

Sådan gør du:

  1. Lav chokoladeganachen -gerne dagen før. Den skal være ved stuetemperatur. 
  2. Rør smør, vaillesukker og sukker cremet og tilsæt olien. Rør eller pisk til massen er hvid og luftig.
  3. Tilsæt æg og æggeblommer lidt ad gangen mens der røres. Pisk igen 3-7 min til massen er luftig.
  4. Bland mel, bagepulver, natron og salt og sigt halvdelen ned i dejen. Rør det langsomt sammen mens halvdelen af kærnemælken tilsættes. 
  5. Gentag med mel og kærnemælk og rør kun akkurat dejen ensartet.
  6. Smør to 18-20 cm springforme og drys dem med mel.
  7. Fordel dejen over de to forme og bag dem sammen i ovnen ved 180 grader i ca. 60-65 min.
  8. Afkøl kagerne helt!
  9. Smør kagen op med chokoladeganache af to omgange som i videoen og server :) 


6 kommentarer:

  1. Er det en nødvendighed at der bruges både æggeblommer og hele æg?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det skal til denne opskrift :)
      /Nikoline

      Slet
    2. kan man fryse kagen ned ind til man skal bruge den?

      Slet
  2. kan man fryse kagen ned ind til man skal bruge den?

    SvarSlet