Spiralbolsjer med lakrids- og jordbærsmag

Det er bare lidt sjovere at lave bolsjerne selv. Okay MEGET sjovere!
Denne opskrift kræver et bolchesæt.

Spiralbolsjer-video

Ca. 450g bolcher

Du skal bruge:
4 dl sukker
1, 5 dl druesukker
1 dl vand
--------------
Lidt sort farve
1 spsk lakridspulver (siet)
1 ml anis (smagsstof)
--------------
3/4 tsk citronsyre
Lidt hvid farve
Rød farve
1,5 ml jordbær (smagsstof)
--------------
Neutral olie
Flormelis til at vende dem i

Udstyr:
Pensel
Sukkertermometer
Skrabere
Bolsjevæv (måtte)
Varmesikre handsker
En grydeske med langt skaft
Evt. et viskestykke til at lægge under vævet for at beskytte bordet
En stor kniv eller en rugbrødsskærer
Et skærebræt

Sådan gør du:

  1. Mål ALLE ingredienser op og smør dit bolsjevæv og dine skrabere med neutral olie ved hjælp af penslen. Kom en grydeske under vævet for at lave en forhøjning så massen kan deles i to.
  2. Kom druesukker, sukker og vand i en gryde og sæt den på fuld drøn. Det er vigtig at du ikke rør i gryden under opvarmning. 
  3. Når massen koger sættes termometeret i og gryden tages af varmen ved 158 grader. Tag handsker på (evt. før) og gnid hænderne rundt på måtten så handskerne olieres. Vent nu kort til massen når 162 grader og hæld den derefter ud på måtten. Husk at det er vigtigt at have kontrol over massen så den ikke løber ud fra måtten. 
  4. Sørg nu for at fordele bolsjemassen så der er lige meget på hver side af forhøjningen. Fold altid kanterne ind mod midten for at fordele varmen. 
  5. Så snart du har kontrol over masserne, så de ikke løber fra dig, kommes lakridspulver og sort farve i den ene del. Mases godt ind i massen med skraberen. Herefter tilsættes anis og massen æltes sammen med skraberene eller hvis du kan -i hænderne. Fold måtten over lakridsmassen for at holde på varmen.
  6. I den anden del tilsættes hvid farve og citronsyre. Ælt derefter rødfarve og jordbærsmag i massen. 
  7. Nu skal der arbejdes luft i massen, og det gøres ved, at man trækker i massen og folder sammen. Gentag det 30-50 gange, så er du godt på vej.
  8. Form masserne til lige store og lige tykke firkanter og læg dem oven på hinanden. Rul nu fra den ene ende stykket meget stramt sammen til en pølse. Hiv fra den ene ende af pølsen, så det stykke bliver ca. 1,5-2 cm i diameter og hug det af med skraberen. Læg stykket på bagepapir drysset med flormelis eller på din måtte. 
  9. Gentag til al massen er opbrugt.
  10. Lad stængerne sætte sig ca. 15 min.
  11. Til det næste gik jeg udenfor da der kan flyve små bolsjestykker rund over alt #andwedontwantstickykitchen. Ved hjælp af en stor kniv eller en rugbrødsskærer skal bolsjerne nu hakkes i passende stykker. Mit tip er at lægge kræft i slaget. Til dette er en rugbrødsskærer virkelig velegnet.
  12. Kom bolsjerne i en skål med flormelis, og når alle er hakket sies flormelisen fra, og bolsjerne kommes i glas.

Rigtig god fornøjelse! 







Kommentarer

  1. Hvorfor åben du ikke en Butik i Hillerød og Allerød og københavn og Allborg

    SvarSlet
  2. er der forskel på citronsyre til bolsjer og en opvaskemaskine

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg