Pandekager med Citroncreme og Citronsirup

Denne desser er virkelig lækker, og det er dejligt med et surt modspil til det søde!

Pandekager med Citroncreme og Citronsirup-video

Ca. 12 personer
Du skal bruge:
1xPandekage-opskrift
Creme:
3 blade husblas
225g hakket hvid chokolade
3,75 dl fløde
Skallen fra 2,5 citroner
Sirup:
4-5 store citroner (du kan bruge de afskallede citroner fra før +2-3 mere)
100g sukker
4 spsk vand
1/2 vanillestang
1 tsk maizena rørt med 1 tsk vand
Chokoladedekoration:
100-200g mørk chokolade -se videoen eller find selv på en smuk dekoration.

Sådan gør du:

Du kan lave de 4 elementer til opskriften her i en tilfældig rækkefølge som passer til din tid. Alle elementerne kan laves 2 dage før desserten skal serveres. Chokoladen kan selvfølgelig holde længere.

  1. Lav chokoladedekorationen, som du har valgt, at den skal være.
  2. Lav pandekagerne efter opskriften.
  3. Lav cremen ved først at lægge husblassen i blød i koldt vand. Derefter opvarmes fløden til kogepunktet.
  4. Hæld fløden over chokoladen og rør grundigt til den hvide chokolade er smeltet. 
  5. Smelt husblassen i den varme masse og tilsæt til sidst citronskallen inden cremen kommes på køl.
  6. Til citronsiruppen skæres skallen af citronerne (helt ind til selve frugtkødet) og fileter skæres ud ved at sætte kniven lige på indersiden af hver hinde. 
  7. Kom fileterne i en gryde med vanillekorn+stang, sukker, vand og citronsaft fra resterne af de citroner som filetrene er skåret fra. 
  8. Lad det koge i 20-30 min og jævn til sidst blandingen med lidt maizena.
  9. Siruppen stilles på køl i 4 timer til 3 døgn.

  10. Pisk den kolde creme op igen til den bliver luftig, og smør et jævnt lag på hver pandekage.
  11. Rul pandekagerne sammen så stramt som muligt og sæt dem på køl igen i mindst 1 time.
  12. Skær pandekagerne til så de i alt får 3 skrå snit. Dvs. at du først skærer enderne skråt af (samme retning) og derefter laver et skråt snit på midten (igen samme retning). Så har du altså to stykker til brug og to ender til snack. Dette kan gøres inden dine gæster kommer.
  13. Du bør anrette lige inden servering: Fordel siruppen ud over 12 skåle eller tallerkner og placer to pandekagestykker på hver. Jeg valgte at lade det ene ligge ned og det andet støtte sig til det liggende. 
  14. Placer til sidst chokoladen som ønsket og server. 
God fornøjelse!