Jungle/Safari Kage (Lagkage med browniebund, passionsfrugtcreme, mandelbunde og jordbærmousse)

Noget af det jeg elsker ved min hobby er alle de udfordringer jeg kommer ud for! I dette tilfælde var
det mig selv der udfordrede min kreativitet...her er resultatet!

Jungle/Safari Kage-VIDEO

Ca. 20 personer vil jeg sige 
Du skal bruge:
Chokoladedyr:
300-400 g hvid chokolade
Lidt neutral olie
Pastafarver i alverdens farver
-En skabelon (som du kan få fat i ved at trykke på linket og hente filen ned i et word dokument: Dyreskabelon)
Browniebund:
400g god mørk choklade
1 1/2 dl brun farin
1 dl sukker
1 dl kogende kaffe eller vand
200g smør
2 spsk kakao
6 æg
1 spsk vanillesukker
Mandelbund:
8 æg
65g rørsukker
1 tsk bagepulver
80g hvedemel
100g finthakkede mandler
Jordbærmousse:
400g jordbær
2 spsk sukker
2 tsk vanillesukker
2 dl yoghurt naturel
5 dl fløde
6 bl husblads
Passionsfrugtcreme:
2,5 dl friskpresset appelsinsaft, sigtet
90g sukker
5 dl fløde
ca. 6 modne passionsfrugter
3 bl husblads
Frosting:
2 1/2 dl mælk
4 spsk hvedemel
200g sukker
240g smør
2 tsk vanillesukker
Derudover:
Lidt fondant, marcipan eller lignenede til bogstaver.
Pastafarver
Dejskrabere
Paletkniv
30 cm rund form
Plastickchartek eller konditorplast
Osv...

Sådan gør du:
  1. Chokoladedyr: Lav dyrene som vist i videoen. Lav dem gerne et par uger før.
  2. Appelsinsirup til passionsfrugtcremen: Kom appelsinsaft og sukker i en gryde og lad det komme til kogepuktet.
  3. Lad massen koge ind til den bliver mørkere og reduceres til ca. halv mængde i ca. 20-30 min.
  4. Hæld siruppen i en kold skål og stil den på køl natten over. 
  5. Browniebund: Lav dejen efter opskriften her, men læg mærke til at jeg har reduceret den brune farin med 1/2 dl.  --> Opskriften her <--
  6. Bag den i en rund 30 cm form som er smurt godt....den skal have omkring 50-60 min ved 180 grader.
  7. Mandelbund: Del æggene i hvider og blommer og piske 6 af æggeblommerne sammen med rørsukkeret til en luftig æggesnaps. De to sidste æggeblommer skal ikke bruges.
  8. Pisk æggehviderne stive.
  9. Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggesnapsen. 
  10. Vend æggehviderne forsigtigt i dejen lidt ad gangen så du bevarer luftigheden. Kom dejen i en smurt 30 cm form og bag bunden ved 200 grader i ca. 20 min til den er gennembagt.
  11. Jordbærmousse: Læg husbladsen i kold vand, et blad ad gangen.
  12. Kom jordbærrene i en gryde med vanille og sukker. Lad det komme til kogepunktet og kog bærrene ca. 5 min. 
  13. Her blendede jeg massen da jordbær er store i en mousse som denne. 
  14. Kom husblassen i massen og derefter yoghurten og lad den køle af til mindst 30-40 grader.
  15. Pisk imens fløden til let skum.
  16. vend forsigtigt jordbærmassen i flødeskummet over to omgange og stil moussen på køl.
  17. Passinonsfrugtcreme: Kom husbladsen i koldt vand.
  18. Skær dine passionsfrugter over på midten og skrab kornene ud med en teske -ned i en sigte. Det er nemmest kun at tage en eller to passionsfrugter ad gangen.
  19. Pres saften ud af passionsfrugtkødet gennem sigten med bagsiden af en ske.
  20. Du får nu en forholdsvis lille mængde saft, men den rækker langt! Husk at være tålmodig her da det jo er nogle dyre frugter.
  21. Pisk fløden til skum.
  22. Kom husblassen i en lille gryde sammen med passionsfrugtsaften og lad husblassen smelte. Du kan også gøre det over vandbad eller hvis du er meget forsigtig kan det gøres i mikroovnen. Den tager ganske kort tid om at smelte uanset hvilken metode du vælger!
  23. Vend nu forsigtigt først passions-/husbladsmassen i skummet og derefter appelsinsiruppen som nu gerne skulle være helt kold og tykkere. 
  24. Stil cremen på køl et øjeblik.
  25. Samling: Del mandelbunden i 2 og læg browniebunden på et fad eller evt. ned i din runde form hvis du ikke har en kagering, springformsring eller justerbar ring der passer i størrelsen. 
  26. Sæt nu en kagering ned over og placer konditorplast eller plastickchartek i indersiden af formen. 
  27. Fordel jordbærmoussen på browniebunden. Placer en mandelbund på moussen og fordel derefter passionsfrugtcremen på mandelbunden. Afslut med en mandelbund. 
  28. Stil kagen på køl natten over eller mindst 4 timer så den har tid til at sætte sig.
  29. Frosting: Bland mel og mælk i en gryde og lad det slå et par bobler under konstant piskning.
  30. Afkøl "jævningen" i en kold skål.
  31. Pisk smør, sukker og vanillesukker lyst og luftigt og tilsæt den afkølede "melcreme/jævning".
  32. Pisk og pisk og pisk! Mindst 5 min, men gerne mere.....på et tidspunkt når du en fabelagtig koncistens hvis du er tålmodig nok :) 
  33. Dekoration af kagen: Fjern form og plastick fra kagen (vend evt. kagen ud på et fad hvis den er samlet i formen). 
  34. Farv lidt over halvdelen af frostingen grøn.
  35. Lav nu et "crumbcoat" som betyder et tyndt lag frosting over hele kagen for at lukke krummer og cremer inde. 
  36. Stil kagen på køl i 15-30 min.
  37. Dæk nu kagen med det endelige lag frosting som galttes fint ud med din paletkniv.
  38. Nu skal kagen dekoreres helt færdig.....der er selvfølgelig mange muligheder, men hvis du ønsker at se min dekorations-metode skal du bare tjekke videoen som er linket i toppen af dette indlæg! 
Så er din kage færdig, og du kan give dig selv et stort klap på skulderen. 

Rigtig god fornøjelse -håber billeder og opskrift var til inspiration! 

- Nikoline <3