Noget af det jeg elsker ved min hobby er alle de udfordringer jeg kommer ud for! I dette tilfælde var
det mig selv der udfordrede min kreativitet...her er resultatet!
Du skal bruge:
Chokoladedyr:
300-400 g hvid chokolade
Lidt neutral olie
Pastafarver i alverdens farver
-En skabelon (som du kan få fat i ved at trykke på linket og hente filen ned i et word dokument:
Dyreskabelon)
Browniebund:
400g god mørk choklade
1 1/2 dl brun farin
1 dl sukker
1 dl kogende kaffe eller vand
200g smør
2 spsk kakao
6 æg
1 spsk vanillesukker
Mandelbund:
8 æg
65g rørsukker
1 tsk bagepulver
80g hvedemel
100g finthakkede mandler
Jordbærmousse:
400g jordbær
2 spsk sukker
2 tsk vanillesukker
2 dl yoghurt naturel
5 dl fløde
6 bl husblads
Passionsfrugtcreme:
2,5 dl friskpresset appelsinsaft, sigtet
90g sukker
5 dl fløde
ca. 6 modne passionsfrugter
3 bl husblads
Frosting:
2 1/2 dl mælk
4 spsk hvedemel
200g sukker
240g smør
2 tsk vanillesukker
Derudover:
Lidt fondant, marcipan eller lignenede til bogstaver.
Pastafarver
Dejskrabere
Paletkniv
30 cm rund form
Plastickchartek eller konditorplast
Osv...
Sådan gør du:
- Chokoladedyr: Lav dyrene som vist i videoen. Lav dem gerne et par uger før.
- Appelsinsirup til passionsfrugtcremen: Kom appelsinsaft og sukker i en gryde og lad det komme til kogepuktet.
- Lad massen koge ind til den bliver mørkere og reduceres til ca. halv mængde i ca. 20-30 min.
- Hæld siruppen i en kold skål og stil den på køl natten over.
- Browniebund: Lav dejen efter opskriften her, men læg mærke til at jeg har reduceret den brune farin med 1/2 dl. --> Opskriften her <--
- Bag den i en rund 30 cm form som er smurt godt....den skal have omkring 50-60 min ved 180 grader.
- Mandelbund: Del æggene i hvider og blommer og piske 6 af æggeblommerne sammen med rørsukkeret til en luftig æggesnaps. De to sidste æggeblommer skal ikke bruges.
- Pisk æggehviderne stive.
- Bland de tørre ingredienser og vend dem i æggesnapsen.
- Vend æggehviderne forsigtigt i dejen lidt ad gangen så du bevarer luftigheden. Kom dejen i en smurt 30 cm form og bag bunden ved 200 grader i ca. 20 min til den er gennembagt.
- Jordbærmousse: Læg husbladsen i kold vand, et blad ad gangen.
- Kom jordbærrene i en gryde med vanille og sukker. Lad det komme til kogepunktet og kog bærrene ca. 5 min.
- Her blendede jeg massen da jordbær er store i en mousse som denne.
- Kom husblassen i massen og derefter yoghurten og lad den køle af til mindst 30-40 grader.
- Pisk imens fløden til let skum.
- vend forsigtigt jordbærmassen i flødeskummet over to omgange og stil moussen på køl.
- Passinonsfrugtcreme: Kom husbladsen i koldt vand.
- Skær dine passionsfrugter over på midten og skrab kornene ud med en teske -ned i en sigte. Det er nemmest kun at tage en eller to passionsfrugter ad gangen.
- Pres saften ud af passionsfrugtkødet gennem sigten med bagsiden af en ske.
- Du får nu en forholdsvis lille mængde saft, men den rækker langt! Husk at være tålmodig her da det jo er nogle dyre frugter.
- Pisk fløden til skum.
- Kom husblassen i en lille gryde sammen med passionsfrugtsaften og lad husblassen smelte. Du kan også gøre det over vandbad eller hvis du er meget forsigtig kan det gøres i mikroovnen. Den tager ganske kort tid om at smelte uanset hvilken metode du vælger!
- Vend nu forsigtigt først passions-/husbladsmassen i skummet og derefter appelsinsiruppen som nu gerne skulle være helt kold og tykkere.
- Stil cremen på køl et øjeblik.
- Samling: Del mandelbunden i 2 og læg browniebunden på et fad eller evt. ned i din runde form hvis du ikke har en kagering, springformsring eller justerbar ring der passer i størrelsen.
- Sæt nu en kagering ned over og placer konditorplast eller plastickchartek i indersiden af formen.
- Fordel jordbærmoussen på browniebunden. Placer en mandelbund på moussen og fordel derefter passionsfrugtcremen på mandelbunden. Afslut med en mandelbund.
- Stil kagen på køl natten over eller mindst 4 timer så den har tid til at sætte sig.
- Frosting: Bland mel og mælk i en gryde og lad det slå et par bobler under konstant piskning.
- Afkøl "jævningen" i en kold skål.
- Pisk smør, sukker og vanillesukker lyst og luftigt og tilsæt den afkølede "melcreme/jævning".
- Pisk og pisk og pisk! Mindst 5 min, men gerne mere.....på et tidspunkt når du en fabelagtig koncistens hvis du er tålmodig nok :)
- Dekoration af kagen: Fjern form og plastick fra kagen (vend evt. kagen ud på et fad hvis den er samlet i formen).
- Farv lidt over halvdelen af frostingen grøn.
- Lav nu et "crumbcoat" som betyder et tyndt lag frosting over hele kagen for at lukke krummer og cremer inde.
- Stil kagen på køl i 15-30 min.
- Dæk nu kagen med det endelige lag frosting som galttes fint ud med din paletkniv.
- Nu skal kagen dekoreres helt færdig.....der er selvfølgelig mange muligheder, men hvis du ønsker at se min dekorations-metode skal du bare tjekke videoen som er linket i toppen af dette indlæg!
Så er din kage færdig, og du kan give dig selv et stort klap på skulderen.
Rigtig god fornøjelse -håber billeder og opskrift var til inspiration!
- Nikoline <3