onsdag den 29. januar 2014

Franske Macarons -vanillesmag



MACARONS…….YUMMY <3

Franske Macarons -vanillesmag VIDEO
Ca. 30 stk
Du skal bruge:
75g mandelmel eller fint-blendede-smuttede-mandler.
105g flormelis
2 store æggehvider
50g sukker
1 tsk vanillesukker

Fyld:
2 spsk fløde
100g hakket hvid chokolade
1 tsk honning

Evt. farver

Sådan gør du:
  1. Fyld: Kom chokolade, fløde og honning i mikroovnen i 30 sek ad gangen til chokoladen er helt smeltet.
  2. Stilles på køl i mindst 2 timer -højst 2 døgn. 
  3. Kagerne: Pisk æggehviderne til bløde toppe og tilsæt sukkeret lidt af gangen til du har en fast, blank marengs-masse. 
  4. Sigt mandelblandingen i og fold forsigtigt med en spartel. Hvis du bruger farve skal de tørre ingredienser kun lige røres med! 
  5. Del dejen i de antal farver den skal farves i i nye skåle. Kom farverne i! 
  6. Fortsæt med at folde og "skære" massen til du får en fast, tyk og "elastisk" konsistens (så du kan lave lange pølser/tråde med dejen). Hellere for tyk end for tynd! 
  7. Hæld dejene i sprøjteposer med en rund 1 cm tyl eller et 1 cm hul i enden og tryk cirkler som er ca. 2,5-3 cm ud på en plade med bagepapir.
  8. Bank planden forsigtigt ned i bordet nogle gange, og lad dem stå ved stuetemperatur i 30-90 min.
  9. Når overfladen har sat sig er de klar. På regnfyldte dage kræver disse kager en god tålmodighed i op til 2 timers ventetid.
  10. Bag dem i en 160 grader forvarmet ovn i 15-20 min.
  11. Når kagerne er afkølede kan de samles to og to med en lille smule creme som evt. også er farvet. 

8 kommentarer:

  1. hej kan man bruge kakao til af farve med
    du er super god :)

    SvarSlet
  2. Nej det kan du ikke da kakao er et tørstof som fungerer andreledes...tilsætter man kakao skal der laves om i mængderne på de andre ingredienser :D
    -Nikoline

    SvarSlet
  3. Hej Nikoline!. Jeg ville spørge om man kunne bruge et andet slags fyld, da jeg ikke er så vild med fløde!. Jeg håber du måske kan hjælpe mig, har søgt på nettet men har ikke fundet en opskrift på fyld uden fløde. Hilsen Yasmin.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det kan du, men det skal lige siges at fløden jo ikke kan smages :) Du kan sagtens bruge fx. en smørcreme eller marmelade :)

      Slet
  4. hejsa! :D når du siger en 160 grader varm ovn er det så ikke også på varmluft?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej så ville jeg skrive det 160 garder normal ovn! :)

      Slet
  5. Hvor mange grader skal den stå på hvis det er varmluft

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg bager dem helst på normal over/under varme, men på varmluft ville jeg give ca. 140-145 garder :)

      Slet