Kransekage (top)

Klassisk, elegant og ret simpelt.

Ca. 12 personer

Du skal bruge:
750 g ren rå marcipan
ca. 60 g past. æggehvide (du kan risikere at skulle bruge mindre)
225 g flormelis

Derudover skal der bruges lidt ekstra flormelis og past. æggehvider til glasuren.

Kransekage-video

Sådan gør du:

  1. Rør/ælt alle ingredienserne grundigt sammen og kom kranskagemassen i en frysepose hvorefter den stilles på køl natten over eller mindst 2 timer.
  2. Vej nu massen af i klumper af 300 gram som hver rulles ud til 80 cm lange pølser. Sørg for at bruge håndfladerne så de bliver jævne. Brug flormelis hvis det hænger for meget fast.
  3. Tryk nu den ene side af pølserne ned med håndfladen så pølserne er mere trekantede og kransekageformede når de stilles op. 
  4. Skær pølserne ud i hhv. 8,10,12,14,16,18,20cm stykker…. osv til der ikke er mere masse.
  5. Form hvert stykke til en ring på en bageplade med bagepapir og sørg for at de er helt cirkulære. 
  6. Bag kransekageringene ved 200 garder i ca. 14-18 min til de er godt gyldne. Bages med en plade under (se video) for at undgå at de bliver brændte.
  7. Når toppene er kølet het af kan de samles med glasuren af æggehvide og flormelis som bare blandes til en tyk konsistens og fyldes i en konet. (Se video)
God fornøjelse OG GODT NYTÅR!