Klassisk, elegant og ret simpelt.
Ca. 12 personer
Du skal bruge:
750 g ren rå marcipan
ca. 60 g past. æggehvide (du kan risikere at skulle bruge mindre)
225 g flormelis
Derudover skal der bruges lidt ekstra flormelis og past. æggehvider til glasuren.
Kransekage-video
Sådan gør du:
- Rør/ælt alle ingredienserne grundigt sammen og kom kranskagemassen i en frysepose hvorefter den stilles på køl natten over eller mindst 2 timer.
- Vej nu massen af i klumper af 300 gram som hver rulles ud til 80 cm lange pølser. Sørg for at bruge håndfladerne så de bliver jævne. Brug flormelis hvis det hænger for meget fast.
- Tryk nu den ene side af pølserne ned med håndfladen så pølserne er mere trekantede og kransekageformede når de stilles op.
- Skær pølserne ud i hhv. 8,10,12,14,16,18,20cm stykker…. osv til der ikke er mere masse.
- Form hvert stykke til en ring på en bageplade med bagepapir og sørg for at de er helt cirkulære.
- Bag kransekageringene ved 200 garder i ca. 14-18 min til de er godt gyldne. Bages med en plade under (se video) for at undgå at de bliver brændte.
- Når toppene er kølet het af kan de samles med glasuren af æggehvide og flormelis som bare blandes til en tyk konsistens og fyldes i en konet. (Se video)
God fornøjelse OG GODT NYTÅR!