søndag den 29. december 2013

Kransekage (top)

Klassisk, elegant og ret simpelt.

Du skal bruge:
750 g ren rå marcipan
ca. 60 g past. æggehvide (du kan risikere at skulle bruge mindre)
225 g flormelis
(Flormelis og past. æggehvide til glasuren også)

Kransekage-video

Sådan gør du:

  1. Rør/ælt alle ingredienserne grundigt sammen og kom kranskagemassen i en frysepose hvorefter den stilles på køl natten over eller mindst 2 timer.
  2. Vej nu massen af i klumper af 300 gram som hver rulles ud til 80 cm lange pølser. Sørg for at bruge håndfladerne så de bliver jævne. Brug flormelis hvis det hænger for meget fast.
  3. Tryk nu den ene side af pølserne ned med håndfladen så pølserne er mere trekantede og kransekageformede når de stilles op. 
  4. Skær pølserne ud i hhv. 8,10,12,14,16,18,20cm stykker…. osv til der ikke er mere masse.
  5. Form hvert stykke til en ring på en bageplade med bagepapir og sørg for at de er helt cirkulære. 
  6. Bag kransekageringene ved 200 garder i ca. 14-18 min til de er godt gyldne. Bages med en plade under (se video) for at undgå at de bliver brændte.
  7. Når toppene er kølet het af kan de samles med glasuren af æggehvide og flormelis som bare blandes til en tyk konsistens og fyldes i en konet. (Se video)
God fornøjelse OG GODT NYTÅR! 

4 kommentarer:

  1. Det her er ikke kransekage relateret, men ved du hvordan man sletter videoer på youtube selvom det er privat og ikke offenligt?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kna du tro :) Du går ind i hhv: Videoadminstrator, Uploads, (så finder du videoen) Ud fra videoen er der en rediger-knap og hvis du trykker der skulle der gerne stå "Slet" nederst :D
      Håber det hjalp!
      -Nikoline

      Slet
    2. Skal man bruge mere flormelis og past. æggehvider end der står i opskriften? og hvor mange personer er opskriften ca. til?

      Slet
    3. Nej man skal bruge det jeg har skrevet jo ;) kagen er til ca. 12 personer vil jeg mene :)

      Slet