24 stk
Du skal bruge:
Kagerne
2 æg
300g sukker
300g hvedemel
3 tsk vanillesukker
2 tsk kanel
1 tsk kardemomme
2 tsk bagepulver
2 1/2 dl mælk
200g smeltet smør
Frosting
1 1/4 dl mælk
2 spsk hvedemel
135g sukker
120g blødt smør
1 tsk vanillesukker
Dekoration
Ca. 150g hudfavet fondant
Ca. 150g hvid fondant
Stærke farver som pastafarver eller ProGel farver
Sådan gør du:
- Pisk sukker og æg meget lyst og luftigt.
- Blad alle de tørre ingredienser og sigt dem i dejen. Pisk meget langsomt mens mælken tilsættes og fortsæt piskningen til dejen akkurat er ensartet. Stop da med at piske så du undgår tørre kager.
- Vend det smeltede smør i dejen til massen er ensartet blank.
- Fyld nu dejen i 24
- papirsmuffinforme i to muffinsbageplader så de er ca. 2/3 fyldt. Se om du kan finde nogle søde juleforme fx. fra www.kagelighed.dk.
- Bag kagerne ved 175 grader i ca. 18-20 min. eller til de er gennembagte. Jeg bagte dem over to omgange -altså 12 ad gangen.
- Lad dem køle helt af.
- Mens kagerne er i ovnen vil jeg anbefale, at du begynder på frostingen. Pisk mælk og mel sammen i en gryde og varm det op til kogepunktet under omrøring. Massen skal slå ca. 10 bobler inden den hældes i en kold skål og afkøles helt i køleskabet. Dette kan gøres i god tid!
- Når kagerne og "mælkegrøden" er afkølet piskes smør, sukker og vanillesukker lyst og luftigt. Ca. 5 min i røremaskine og 10 min. med elpisker.
- Pisk den afkølede og størknede "mælkegrød" op igen så den bliver cremet. Hæld hele herligheden i det luftige smør og sukker og PISK PISK PISK! Efter yderligere 5-10 min har du en fantastisk lækker og samarbejdsvillig frosting.
- Så er det tid til at dekorere og derfor anbefaler jeg at du ser min video som viser dig igennem hele processen. Det tog mig 6 timer at bage og dekorere de 24 kager, men jeg elsker det, og glæder mig meget over et meget meget flot resultat hvis jeg selv må sige det! :)
Rigtig rigtig god fornøjelse og en glædelig jul til jer allesammen!