Lakridskage m. hvid chokolade og skovbærgelé

Efter en lille uges sygdom er jeg nu ovenpå igen og har prioriteret at gå i seng lavere end at skrive dette indlæg. I lige dette tilfælde kan ordsproget eller talemåden "det skader først i morgen" virkelig bruges. Nå, nok om mig!
JEG ELSKER DENNE KAGE! Jeg er helt forelsket i de spændende kombinationer af hvid chokolade, syrlig gelé og dejlig lakrids! I skulle ta' og prøve den!

Lakridskage-video

Ca. 35 små stk eller færre større.
Du skal bruge:
Bunde:
250 g god hvid chokolade
250 g smør
150 g rørsukker
1 stang vanille
6 æg
1 spsk lakridspulver
100 g mel

1 tsk bagepulver
Skovbærgelé:
200 g skovbær (kan erstattes med anden frugt/bær efter lyst)
200 g rørsukker
Saft af en citron
1 stjerneanis
5 blade husblas

Hvid choko/ lakrids-mousse:
5 dl piskefløde
200 g hvid chokolade
100 g rørsukker
1 spsk lakridspulver
2,5 blade husblas


Sådan gør du:


  1. Mousse: Fløde, sukker og lakridspulver koges op.
  2. Hvid chokolade og den udblødte husblas røres i. Afkøles fuldstændig.
  3. Smelt smør og rør den hvide chokolade ud i det varme smør. 
  4. Bund: Pisk æg, sukker, vanille og lakridspulver let og luftigt. Vend mel og bagepulver i æggemassen. 
  5. Til sidst tilsættes chokolademassen. Bages i en bradepande (20*30) med bagepapir ca 25 min ved 180 grader.
  6. Gelé: Bær, sukker, citron og anis koges op, og den udblødte husblas røres i den varme masse.
  7. Samling af kagen: Placer bunden i formen som er foret med bagpapir eller film. Fordel den let afkølede skovbærgelé ud over bunden, og sæt i fryseren min 1 time. 
  8. Pisk cremen. Smør den piskede moussé ovenpå geléen, brug en varm palet, til at glatte jævnt ud. Sættes på frys igen. 
  9. Skæres i kvadrater med varm kniv, mens kagen er let-frossen. Husk at tørre kniven af efter hvert snit, så moussen ikke bliver farvet. 
  10. Mine kager blev dekoreret med chokoladespåner og frysetørret hindbær.
Enjoy! -Very much!