mandag den 9. september 2013

Chokolademousse


Denne chokolademousse er nem, lækker og elegant. Min go-to opskrift for chokolademousse :)

Dessert til 6-8
Det skal du bruge:
200 g mørk chokolade (ca. 50% kakao)
1 dl kold, stærk kaffe
2 pasteuriserede æggeblommer
½ liter piskefløde 
Evt. Hvid- og Mørk chokolade til pynt. (Du kan også bruge bær)

  1. Del chokoladen i mindre stykker og smelt dem i en skål i vandbad. 
  2. Tag skålen op, og pisk kaffe og æggeblommer i chokoladen. 
  3. Pisk fløden stiv og vend chokolademassen forsigtigt i når denne er kold.
  4. Hæld moussen i portionsglas og stil dem koldt 4-24 timer.
  5. Se videoen hvis du vil lære at lave dekorationen på billedet.

God fornøjelse :D



32 kommentarer:

  1. Hvor ser dine opskrifter lækker ud. :) tak for dejlig inspirration.

    SvarSlet
  2. Skal æggeblommerne piskes inden ?;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej det skal de ikke, man rør dem faktisk bare i…se evt. videoen :)
      -Nikoline ;)

      Slet
    2. Hvordan Kan Du Være Så God Til At Lave Kager :P

      Slet
  3. Til pynt på dine chocolade mousse hvor meget hvid og mørk chocolade bruger du.

    -Sarah

    SvarSlet
  4. Kan man bytte Kaffen ud med Mælk?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej desværre, men du kunne jo lave en svag kaffe i stedet :D

      Slet
  5. din vidoe er så fed jeg elsker den jeg vil prøve og lave den
    fra Sara

    SvarSlet
  6. Hej Nikoline! :)
    Hvor lang tid inden den skal serveres, kan man lave chokolademoussen? Altså, kan man lave den et par dage før den skal serveres? Eller skal det være samme dag? :)
    Knus fra Nanna :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej :D
      Hmm, jeg vil sige helst bare dagen før. 30 timer må være max.

      Hav en dejlig eftermiddag
      /Nikoline ;)

      Slet
  7. hej Nickoline hvor mange timer skal den være i køleskabet bare en til den er chokolademousse agtigt

    SvarSlet
    Svar
    1. Lige som jeg skriver i opskriften :) 4-24 timer

      Slet
  8. kan den bruges i kager også? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det kan den, men så vil jeg tilsætte ca. 3 blade husblas til portionen:)

      Slet
  9. Kan man bytte kaffen ud med vand eller mælk??

    SvarSlet
  10. Skal man bruge pasteuriserede æggeblommer eller kan man bare bruge normale æggeblommer

    SvarSlet
    Svar
    1. Det vuderer du selv alt efter hvor skeptisk du er overfor salmunella ;)

      Slet
  11. Kan man smelte chokoladen i mikroovnen ? (Til moussen)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja hvis du forsigtig varmer den op og rører i den ca. hvert halve minut :)

      Slet
  12. Kan man godt,lade være med at sætte den på køl natten over? Svar hurtigst muligt
    - Camilla

    SvarSlet
  13. Skal det være pasturisirede æggeblommer

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan også bare bruge almindelige æggeblommer, men det er jo op til dig om du mener at æggene er gode og ikke syge :)

      Slet
  14. Svar
    1. Der er ikke husblas i denne opskrift :)

      Slet
  15. kan man bruge mælkechokolade? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du sagtens, men for at konsisensen bliver fast nok ville jeg bruge 250g i stedet :D

      Slet
  16. Kan man bruge kakao i stedet for kaffe

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan undlade at komme kaffe i, eller måske bare tilsætte en lille smule for at fremhæve chokoladesmagen :)

      Slet