søndag den 28. juli 2013

Vanilleis på ismaskine

Så er jeg tilbage efter en lille måned, og jeg har tilbragt de sidste 3 uger og 3 dage i USAs skønne omgivelser. Jeg glæder mig til at afprøve nogen af de bageting jeg fik købt i mine kommende videoer :D

Nå men nu til opskriften: Siden I har haft det varmt, og jeg har haft det varmt, tænkte jeg at det måtte være tid til noget koldt! Så her har i en af de lækreste hjemmelavede is i kan forestille jer. Den er bare lige dét bedre når man har lavet den selv ;) Den er smagsfyldt og cremet og minder mig lidt om Carte D'ors vanilleis.

Vanilleis på ismaskine-video
Ca. 500ml-700ml
Du skal bruge:
5 æggeblommer
140g sukker
2½ dl fløde
2½ dl sødmælk
½ vanillestang (Både korn og stang)

Sådan gør du:

  1. Start med at hælde mælk og fløde i en gryde og tilsæt vanillekorn og vanillestang. 
  2. Sæt det til at varme langsomt op. 
  3. Pisk sukker og æggeblommer til en meget lys og tyk æggesnaps.
  4. Så snart flødeblandingen har fået et hurtigt opkog, hældes den i æggesnapsen en lille smule ad gangen, hvor der piskes grundigt imens.
  5. Hæld nu massen tilbage i gryden (hvis den er stor nok) og varm massen forsigtigt op under omrøring til den dækker bagsiden af en ske. Dvs. tag en træ-ske og rør den lidt rundt i massen, tag den op og kør din finger igennem bagsiden af skeen. Hvis der dannes et spor som på ingen måde løber sammen så er massen færdigopvarmet. Har du et sukker termometer skal massen nå 82 garder og ikke mere. 
  6. Kom massen i en plastikbeholder (som tåler varmen), men sørg dog for at hælde den igennem en si først for at undgå koagulerede æggerester. 
  7. Lad den stå og trække i køleskabet natten over og så er du klar til at dreje isen i din ismaskine dagen efter. 
Rigtig god fornøjelse :D

14 kommentarer:

  1. Hva er det for en ismaskine du har (: ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg har en fra millisa som er købt i netto, den er på ingen måde professionel, men den virker ganske udemærket ;)

      Slet
  2. Hej Nikoline jeg kan godt li din video og hvor du dyrtig til at lave mange kage. mm
    Jeg vil selv prøve at kaste mig ud i morgen at lave vanilleis :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Lea, tusind tak skal du have! Spændende!
      Beklager at jeg ikke har svaret, men det er vel for sent nu? Den skal køre i den tid der står i brusanvisningen til din ismaskine :)
      -Nikoline :)

      Slet
  3. Hvor længe skal ismaskinen kører.?

    SvarSlet
  4. Svar
    1. Jeg gav kun 150 kr for en melissa ismaskine i netto…den fungerer ganske fint! :D
      -Nikoline

      Slet
  5. Hvordan undgår du at der ikke er noget af massen der fryser fast til siderne af ismaskinen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Der burde ikke være noget der fryser fast til siderne når isen er fast i konsistensen :D

      Slet
  6. Hej nikoline keg har bare lige et spørgsmål. Skal man bruge en ismaskine eller kan man gøre noget andet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du kan som alternativ fryse isen i en fryser, og så røre i den hver halve time under indfrysningen :)

      Slet
  7. Hej nikoline jeg har et forslag til hvad du kan lave. Du kan måske vise vordan man laver en kage i en kop ;)

    SvarSlet
  8. Svar
    1. Du kan også blande lidt fløde i skummet- eller minimælk -bare fedtprocenten minder om sødmælk :)

      Slet