Lakridssmåkager m. tranebær


De her lakridssmåkager smager så godt, at man næsten kan blive afhængig af dem. Derfor er det rigtig smart, at dejen skal fryses ned i "pølser", på den måde kan man bare tage en dejpølse op af fryseren, når man får lyst, eller hvis man får uventede gæster.

Lakridssmåkager m. tranebær-video
Til mange småkager! En halv portion er mere overskuelig.
Du skal bruge:
500 gram hvedemel
1 tsk. bagepulver
60 gram lakridspulver
125 gram tørrede tranebær
375 gram koldt smør
500 gram rørsukker
ca. 2 æg.

Sådan gør du:
  1. Sigt hvedemelet sammen med bagepulver i en røreskål. Tilsæt lakridspulver, tranebær og smør i små tern. Kør på en røremaskine med vingen (ikke piskeriset), til smørret er kørt ud. Eller findel det med hænderne, til smørret ikke kan mærkes mere. 
  2. Tilsæt nu sukker og æg. Kør kun, til dejen lige samler sig. Det er meget vigtigt, så småkagerne ikke mister deres sprøde struktur. Eller ælt forsigtigt med hænderne og saml hurtigt dejen.
  3. Stil dejen i køleskabet ½-2 timer.
  4. Del dejen i mindre klumper og tril dem i lange pølser med en diameter som en tyvekrone. Rul dejpølserne ind i bagepapir og læg dem i fryseren til de er hårde. Alternativ: Læg dejpølserne på et skærebræt i køleskabet til de har sat sig 1-2 timer og læg dem derefter i en bøtte med madpapir mellem. Frys dem i mindst en time. Se evt. video. Kage-stængerne kan opbevares i fryseren i op til 3 måneder. 
  5. Når du ønsker at bage småkagerne: Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Skær de helt frosne pølser i ca. en halv centimeter tykke skiver. Læg dem med lidt mellemrum på en bageplade med bagepapir. Bag dem ca. 8-10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle af på en bagerist. Opbevares bedst i en kagedåse med låg, der slutter tæt, eller anden lukket beholder.
God fornøjelse ;)