Kanelsnegle



Super lækre, nemme og luftige kanelsnegle. De kan bruges med det samme eller de kan kommes i fryseren i op til 4 uger.

Kanelsnegle-video
Ca. 20 stk.
Du skal bruge:
2 dl lun mælk
50g gær
100g blødt smør eller margarine
2 æg
½-1 tsk kardemomme
2 spsk sukker
½ tsk salt
ca. 500g hvedemel
Remonce:
150g blødt smør eller margarine
100-150g sukker
2-4 spsk kanel (alt efter hvor meget man elsker kanel)

Sådan gør du:

  1. Opløs gæren i mælken og tilsæt æg, sukker, salt og kardemomme.
  2. Tilsæt hvedemel til du har en tyk, men stadig meget klistret konsistens.
  3. Tilsæt smørret/margarinen og rør til fedtstoffet ligger i mellem-små klumper.
  4. Tilsæt nu hvedemel til du har en dej som ikke hænger fast i siderne på skålen men stadig er blød og smidig.
  5. Ælt dejen godt igennem: 3-4 min på maskine, 7-8 min med hænderne.
  6. Lad dejen hæve 30 min.
  7. Remonce: Blødgør smørret med en gaffel eller el-pisker. Tilsæt sukker og kanel og bland godt.
  8. Rul nu den hævede dej ud til en rektangel, men uden at ælte den igennem igen! Den skal være omkring 25x80 cm.
  9. Smør remoncen ud på dejen med en ske/dejskraber/spartel eller hvad du nu lige har.
  10. Rul dejen sammen (hvis ikke du ved hvordan så se evt. min video).
  11. Skær rullen i stykker på ca. 2 cm og læg dem på en plade.
  12. Tag enden af hver snegel og læg den under selve sneglen. Tryk evt. sneglene lidt flade, og lad dem hæve 30 min igen.
  13. Bag dem ved 225 grader i ca. 10 min eller til de er godt gyldenbrune. 
  14. Serveres varme og evt. med glasur. 
Rigtig god fornøjelse med dem og god appetit ;)