Havregrynskage m. marengs og nødder

Det her var engang min ynglings kage, men nu kan jeg bare ikke vælge hvilken kage, jeg bedst kan lide længere. Der er simpelthen så mange lækre kager i denne verden :P Men den er bare god, så I må prøve den!

Havregrynskage m. marengs og nødder-video

Du skal bruge:
Bund:
250g havregryn
150g sukker
4 æggeblommer
175g smeltet smør eller margarine
Marengs:
4 æggehvider
150g sukker
Drys:
100-150g nødder, grofthakkede.

Sådan gør du:

  1. Bland havregryn, sukker og æggeblommer og tilsæt til sidst fedtstoffet.Lad det stå i 5 minutter...husk at tænde ovnen på 175 grader.
  2. Pres massen ud i bunden af en form (20x30cm) som er beklædt med bagepapir. Bag den i ca. 10-12 minutter. 
  3. Pisk imens æggehviderne meget stive og tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen og pisk til en sej marengs. 
  4. Så snart bunden er taget ud af ovnen skal den skrues ned til 150 grader. 
  5. Fordel marengsen over den forbagte bund og drys med nødderne på toppen. 
  6. Når ovnen er "kold" nok sættes kagen ind og bages yderligere 20-25 min. Tag kagen ud efter ca. 15 minutters bagning og klap marengsen flad da den vil have en tendens til at bule lidt op. Sæt den i ovnen igen.
  7. Lad kagen køle af og skær den i små/store/mellem firkanter.
God fornøjelse.