Det her var engang min ynglings kage, men nu kan jeg bare ikke vælge hvilken kage, jeg bedst kan lide længere. Der er simpelthen så mange lækre kager i denne verden :P Men den er bare god, så I må prøve den!
Havregrynskage m. marengs og nødder-video
Du skal bruge:
Bund:
250g havregryn
150g sukker
4 æggeblommer
175g smeltet smør eller margarine
Marengs:
4 æggehvider
150g sukker
Drys:
100-150g nødder, grofthakkede.
Sådan gør du:
- Bland havregryn, sukker og æggeblommer og tilsæt til sidst fedtstoffet.Lad det stå i 5 minutter...husk at tænde ovnen på 175 grader.
- Pres massen ud i bunden af en form (20x30cm) som er beklædt med bagepapir. Bag den i ca. 10-12 minutter.
- Pisk imens æggehviderne meget stive og tilsæt derefter sukkeret lidt ad gangen og pisk til en sej marengs.
- Så snart bunden er taget ud af ovnen skal den skrues ned til 150 grader.
- Fordel marengsen over den forbagte bund og drys med nødderne på toppen.
- Når ovnen er "kold" nok sættes kagen ind og bages yderligere 20-25 min. Tag kagen ud efter ca. 15 minutters bagning og klap marengsen flad da den vil have en tendens til at bule lidt op. Sæt den i ovnen igen.
- Lad kagen køle af og skær den i små/store/mellem firkanter.
God fornøjelse.