Peppermint Patties (Pebermynte-konfekt)

Personligt elsker jeg kombinationen af pebermynte og chokolade, og det her er et "must try", hvis du har det på samme måde som mig!

Peppermint Patties (Pebermynte-konfekt)- video

Du skal bruge:
6 dl flormelis (evt. lidt ekstra)
1½ spsk glukosesirup
1½ spsk vand
1½ spsk blødt smør
1-1½ tsk pebermyntearoma
½-1 tsk vaniljearoma
ca. 250g mørk chokolade.

Sådan gør du:

  1. Bland alle ingredienserne godt sammen, meget gerne i en røremaskine, men ellers bare med en elektrisk håndmikser.
  2. Smag massen til og pak den ind i film. Lad den hvile på køl i 2-24 timer.
  3. Rul massen ud på et flormelisdrysset bord til den er ca.½ cm tyk. Stik så små runde stykker ud, og lad dem sætte sig på køl igen.
  4. Nu er du klar til at overtrække dem i chokolade. Lyn-temperering af chokoladen: Hak chokoladen relativt fint, og smelt halvdelen af den over vandbad. Her er det vigtigt at bunden af skålen ikke rør vandet, for så kan du risikerer at brænde chokoladen. Jeg rører aldrig i chokoladen, før den er smeltet helt selv, på den måde opnår man en høj nok temperatur til at smelte den resterende chokolade. Når chokoladen er smeltet kan du tage den af varmen og tilsætte den anden halvdel af chokoladen. Rør godt. Hvis du vil fortynde chokoladen en smule kan du tilsætte noget vegetabilsk olie som solsikkeolie, rapsolie eller tidselolie. Bank skålen ned i bordet fem-ti gange for at undgå for mange luftbobler. 
  5. Dyp så konfektstykkerne i chokolade, og lad dem størkne på en bageplade. Stil dem gerne i køleskabet.
De kan opbevares i en kagedåse i et godt stykke tid (jeg anbefaler et koldt sted fx. en havestue (vinter), et skur eller køleskabet)
God fornøjelse :D



Kommentarer

  1. Hej :) De lyder skønne ... Men hvor køber man glukosesirup?? :)

    Mvh Charlotte D.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er de også kan jeg fortælle :D Det kan du købe i Super Brugsen i afdelingen med sirup, mel, bagepulver osv. :) God fornøjelse.
      Knus Nikoline.

      Slet
  2. Jeg lavede dem her til jul, og må sige, at de fremover vil blive en fast del af vores julekonfekt. De er skønne :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder godt! Det tror jeg også de bliver her da :-)

      Slet
  3. hej Den søde tand
    kan man godt lade dem køle i 3-4?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det kan du sagtens, jeg skriver jo 2- 24 timer :D

      Slet
  4. kan man lave dem med andre smag end pebermynte

    SvarSlet
    Svar
    1. Uhh, jeg tror at de er bedst med den kraftige pebermyntesmag...hvad/hvilken smag tænker du på? :D

      Slet
  5. tænker på himbær, da jeg ikk er vild med pebermyntesmagen

    SvarSlet
    Svar
    1. Uha, du kan jo prøve at erstatte pebermynten med hindbær ekstrakt :D

      Slet
  6. Hej nikoline jeg er glad for at din blog findes for du er jo VILDT DYGTIG!!!!!! Og du har også inspireret mig til at starte en blog:) du skal helt sikkert blive en GOD konditor en dag:) er selv kun 11 år og min STØRSTE drøm er også at blive konditor og det her pebermyntekonfekt er helt FANTASTISK!!!!!
    Hilsen sara ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Sikke en dejlig kommentar at få! :D Tusind tak :)

      Slet
  7. kan man godt lave dem uden glukosesirup

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej desværre, men glykosesirup er nemt at få fat på! Rema 1000 eller SuperBrugsen :D
      -Nikoline

      Slet
  8. Hvor har du købt din peppermyntearoma henne?? Har virkelig ledt. Men syntes det er uligeligt at finde? Kan man bruge
    Peppermynte essens ??

    SvarSlet
    Svar
    1. Det kan du tro! Det er det samme produkt efter min opfattelse ;) Jeg plejer ellers at kunne finde det i Super Brugsen i Dr. Oetkers produkter.

      /Nikoline :D

      Slet
  9. Kan man bruge det som fyld i fyldte chokoladeskaller?

    SvarSlet

Send en kommentar

Populære indlæg