Lagkage m. hindbærmousse og chokoladecreme

Denne her lagkage er super duper lækker! Jeg syntes helt klart at I skulle prøve den! Hvis I ikke gider at fumle med marcipan kan det jo selvfølgelig undlades:D
Der ud over er det nogle fantastiske bunde som bliver brugt i alle lagkager hvor der skal lyse bunde i herhjemme;-)

Jeg vil anbefale at se videoen;D
Lagkage-video

Du skal bruge:
Bundene:
4 æg
150g sukker
150g hvedemel
1 tsk. bagepulver

Hindbærmousse:
125g hindbær
1 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1 dl youghurt naturel
2,5 dl fløde
2 blade husblas


Chokoladecreme:
2,5 dl fløde
100g chokolade(finthakket)

Smørcreme til opsmøring:
Denne opskrift på frosting/smørcreme skal du bruge men undlad at bruge kakao;)
Eller du kan bruge en hvilken som helst anden:D

Marcipan til overtræk:
Jeg brugte i dette tilfælde noget færdigruller marcipan, men du kan også rulle det ud selv.

Sådan gør du:
(det er faktisk en god ide at starte med fyldet)


  1. Pisk æg og sukker meget længe og meget lyst.
  2. Si derefter mel og bagepulver i dejen, og vend det rundt så du bevarer luften i kagen.
  3. Kom det i en springform eller silikone form på ca. 25 cm, som er smurt godt.
  4. Bag det ved 200 grader i ca. ½ time.
  5. Lad bunden køle helt af inden du deler den i 3.


  1. Til Hindbærmousse: Pisk fløden til flødeskum, og sæt det i køleskabet.
  2. Husblassen lægges i blød i koldt vand.
  3. Bærerne koges i et par minutter med sukker og vanille. 
  4. Husblassen krammes fri for vand og tilsættes til den varme masse. Lad massn køle af til stuetemperatur.
  5. Yoghurten vendes i bærblandingen, og så vendes det hele med flødeskummet.
  6. Moussen stilles i køleskabet i et par timer.

  1. Chokoladecreme: Fløde og chokolade blandes i en gryde, og varmes til chokoladen er smeltet.
  2. Hældes derefter i en skål med låg ell. lign. og sættes i køleskabet.
  3. Efter ca. 8 timer (gerne natten over) piskes det forsigtigt til let creme.
  1. Samling af kagen: Hvis du vil gøre det lidt mere professionelt skal du anskaffe dig noget stift plastikchartek, som du klipper op i alle kanter og deler på midten. 
  2. Læg stykke bagepapir i bunden af den form du bagte i eller brug en kagering. 
  3. Læg plastikchartek rundt i kanten af formen eller ringen.
  4. Læg den nederste bund i formen, og oven på den fordeler du det ønskede fyld.
  5. Gentag med det andet slags fyld, og læg den øverste bund på.
  6. Sæt kagen på køl natten over.
  7. Tag kagen ud af formen ved at vende den på hovedet eller løfte ringen. Fjern plastiken, og sæt kagen på det fad du vil servere på.
  8. Fordel smørcremen over kagen, og gør den så pæn og glat så muligt.
  9. Overtræk kagen med marcipan, og dekorer kagen som du ønsker.


Rigtig god fornøjelse;) Den er alt besværet værd hehe:D