Denne her lagkage er super duper lækker! Jeg syntes helt klart at I skulle prøve den! Hvis I ikke gider at fumle med marcipan kan det jo selvfølgelig undlades:D
Der ud over er det nogle fantastiske bunde som bliver brugt i alle lagkager hvor der skal lyse bunde i herhjemme;-)
Jeg vil anbefale at se videoen;D
Lagkage-video
Du skal bruge:
Bundene:
4 æg
150g sukker
150g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Hindbærmousse:
125g hindbær
1 spsk sukker
1 tsk vanillesukker
1 dl youghurt naturel
2,5 dl fløde
2 blade husblas
Chokoladecreme:
2,5 dl fløde
100g chokolade(finthakket)
Smørcreme til opsmøring:
Denne opskrift på frosting/smørcreme skal du bruge men undlad at bruge kakao;)
Eller du kan bruge en hvilken som helst anden:D
Marcipan til overtræk:
Jeg brugte i dette tilfælde noget færdigruller marcipan, men du kan også rulle det ud selv.
Sådan gør du:
(det er faktisk en god ide at starte med fyldet)
- Pisk æg og sukker meget længe og meget lyst.
- Si derefter mel og bagepulver i dejen, og vend det rundt så du bevarer luften i kagen.
- Kom det i en springform eller silikone form på ca. 25 cm, som er smurt godt.
- Bag det ved 200 grader i ca. ½ time.
- Lad bunden køle helt af inden du deler den i 3.
- Til Hindbærmousse: Pisk fløden til flødeskum, og sæt det i køleskabet.
- Husblassen lægges i blød i koldt vand.
- Bærerne koges i et par minutter med sukker og vanille.
- Husblassen krammes fri for vand og tilsættes til den varme masse. Lad massn køle af til stuetemperatur.
- Yoghurten vendes i bærblandingen, og så vendes det hele med flødeskummet.
- Moussen stilles i køleskabet i et par timer.
- Chokoladecreme: Fløde og chokolade blandes i en gryde, og varmes til chokoladen er smeltet.
- Hældes derefter i en skål med låg ell. lign. og sættes i køleskabet.
- Efter ca. 8 timer (gerne natten over) piskes det forsigtigt til let creme.
- Samling af kagen: Hvis du vil gøre det lidt mere professionelt skal du anskaffe dig noget stift plastikchartek, som du klipper op i alle kanter og deler på midten.
- Læg stykke bagepapir i bunden af den form du bagte i eller brug en kagering.
- Læg plastikchartek rundt i kanten af formen eller ringen.
- Læg den nederste bund i formen, og oven på den fordeler du det ønskede fyld.
- Gentag med det andet slags fyld, og læg den øverste bund på.
- Sæt kagen på køl natten over.
- Tag kagen ud af formen ved at vende den på hovedet eller løfte ringen. Fjern plastiken, og sæt kagen på det fad du vil servere på.
- Fordel smørcremen over kagen, og gør den så pæn og glat så muligt.
- Overtræk kagen med marcipan, og dekorer kagen som du ønsker.
Rigtig god fornøjelse;) Den er alt besværet værd hehe:D