fredag den 11. maj 2012

Chokoladekage m. frosting

Den her kage er viiiiirklig helt vildt lækker....og den er endnu bedre med en kop kaffe eller et glas mælk:D Man skal helt klart elske chokolade, men det er også det eneste krav....ellers er det jo bare at kaste sig ud i det!!

Chokoladekage m. frosting- video
6-8 personer

Du skal bruge:
½ portion af den her opskrift: Tryk på mig!! :P
(du skal kun bruge kagen og ikke glasuren, og så skal du huske at bagetiden og formes størrelse skal ændres)

Frosting:
4 ½ dl flormelis
1 1/4 dl kakao
90g smør 
2/3 dl mælk
1½ tsk vanillesukker

evt. banan, jordbær, hindbær eller hvilken som helst anden frugt.

Sådan gør du:

  1. Lav kagen efter opskriften og bag den til den er akkurat gennembagt.
  2. Lav frostingen ved at piske det hele sammen.
  3. Når kagen er afkølet flækker du den på midten og lægger den nederste del på et fad.
  4. Kom så et tyndt lag frosting på og evt. dine ynglings frugter.
  5. Læg den øverste bund på og sæt den evt. i fryseren 1/4-½ time.
  6. Smør så frosting ud på kagen (se video) og glat det ud eller lav lidt "krøller" i det.
  7. Til sidst kan du dekorere kagen som du har lyst til :D
Rigtig god fornøjelse!

8 kommentarer:

  1. Har du en "Alle tiders kogebog"-profil, ting?

    SvarSlet
    Svar
    1. Nej det har jeg ikke desværre;)
      -Nikoline

      Slet
  2. Nikoline jeg prøvede at lave den idag :) nu skal den snart smages! Jeg ser meget op til dig, for jeg vil være kondittor. Du laver meget gode videoer :D -Michala

    SvarSlet
  3. Hej Nikoline :)
    Super fed blog, bruger den ofte til "kopiring" når jeg selv bager :D
    Lavede dobbelportion første gang jeg skulle bage denne kage, men anden gang lavede jeg ½ portion som du skrev. Hvor lang tid bagte du din i? min gik fuldkommen i stykker :(

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sofie.

      Tusind tak! Dejligt at du bruger den!

      Jeg kan desværre ikke huske det da det er to år siden at jeg lavede kagen her første gang -i den version :P Men opskriften er lidt sjov, min erfaring er: Hvis man bager en hel portion i en lidt lille rund form så smuldre den og tager laaaaaang tid om at blive gennembagt. Laver man derimod en halv portion og fordeler den lidt ud på et stykke bagepapir bliver den ret fleksibel og laver man en halv i en rund form som i opskriften så er den en mellemting.....ja opskriften er god, men lidt underlig haha ;)

      Jeg håber du finder en løsning!
      /Nikoline

      Slet
    2. Har bagt den 3 gange nu, og det er en ny kage hver gang, kan kun give dig ret ;)

      /Ann-Sofie

      Slet
  4. Hej Nikoline elsker din blog og din kanal men har et spørgsmål angåene denne opskrift frostingen skal den stå på køl før den bliver stiv eller brugelig??? ;-) plz svar så hurtugst mugligt

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er klar til brug med det samme :D

      Slet