Her er nogle nemme og lækre pølsehorn til madpakke, mellemmad eller bare en lille snack:)
Pølsehorn-video
Ca. 24 stk
Det skal du bruge:
4 dl.mælk
30g smør
1 dl græske yoghurt (eller lignende)
25g gær
3 tsk sukker
1 tsk salt
ca. 700g hvedemel
æg til pensling
pølser
Sådan gør du:
- Smelt smør i en gryde og tilsæt så mælk og græsk yoghurt. Blandingen skal være lillefingervarm, så er den ikke det, kommes gryden tilbage på blusset i ganske kort tid, indtil blandingen har den rette temperatur.
- Hæld det herefter i en stor skål og smuldr gæren i. Rør godt og tilsæt så sukker og salt og rør igen.
- Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen er mættet (det er ikke sikkert at alt melet skal bruges). Ælt den godt igennem, og lad den så hæve tildækket i en times tid.
- Når dejen er hævet, æltes den igennem og deles i 3 stykker. Hvert stykkes rulles ud i en stor cirkel (omkring 30 cm), som deles i 8 (præcis som man udskærer en pizza). I den brede ende lægger du en pølse. Rul dejen rundt om pølsen fra den brede ende.
- Sæt på en bageplade beklædt med bagepapir og sørg for, at den lille spids vender ned mod bagepladen. Gentag med resten.
- Lad pølsehornene efterhæve i en halv times tid og pensl så med æg.
- Bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 – 20 minutter.
Pølsehornene er desuden velegnet til frysning.
God fornøjelse;)