Pølsehorn

Her er nogle nemme og lækre pølsehorn til madpakke, mellemmad eller bare en lille snack:)
Pølsehorn-video
Ca. 24 stk
Det skal du bruge:
4 dl.mælk
30g smør
1 dl græske yoghurt (eller lignende)
25g gær
3 tsk sukker
1 tsk salt
ca. 700g hvedemel
æg til pensling
pølser

Sådan gør du:
  1. Smelt smør i en gryde og tilsæt så mælk og græsk yoghurt. Blandingen skal være lillefingervarm, så er den ikke det, kommes gryden tilbage på blusset i ganske kort tid, indtil blandingen har den rette temperatur.
  2.  Hæld det herefter i en stor skål og smuldr gæren i. Rør godt og tilsæt så sukker og salt og rør igen.
  3.  Tilsæt melet lidt ad gangen indtil dejen er mættet (det er ikke sikkert at alt melet skal bruges). Ælt den godt igennem, og lad den så hæve tildækket i en times tid.
  4. Når dejen er hævet, æltes den igennem og deles i 3 stykker. Hvert stykkes rulles ud i en stor cirkel (omkring 30 cm), som deles i 8 (præcis som man udskærer en pizza). I den brede ende lægger du en pølse. Rul dejen rundt om pølsen fra den brede ende.
  5.  Sæt på en bageplade beklædt med bagepapir og sørg for, at den lille spids vender ned mod bagepladen. Gentag med resten.
  6.  Lad pølsehornene efterhæve i en halv times tid og pensl så med æg.
  7.  Bages i en 200 grader varm ovn i cirka 15 – 20 minutter.


Pølsehornene er desuden velegnet til frysning.

God fornøjelse;)