Brownie-tærte

Det her er en tærte med brownie-fyld.....den er virkelig god!!
Du skal bruge:
Dej175 g hvedemel
85 g smør
2 spsk. flormelis
1 tsk. stødt kanel
Fyld3 store æg
180 g rørsukker
Kornene af ½ vaniljestang
150 g smeltet smør
50 g hvedemel
50 g kakao
50 g hakkede hasselnødder eller valnødder
50 g hakket, mørk chokolade
TilbehørVaniljeis og et drys kanel



Sådan gør du:
Kom mel, smør, flormelis og kanel i en foodprocessor og blend. Saml dejen med lidt koldt vand. Kom dejen i en springform eller en tærteform på ca. 25 cm i diameter. Læg stanniol over dejen og hæld ærter eller ris over. Bag tærten ved 180° i 15 min. Fjern snydefyldet og bag den yderligere 5-10 min., til den er let gylden. Pisk æg og sukker lysegult og luftigt. Fold vanilje, smeltet smør, mel og kakao i. Kom nødder og hakket chokolade i den forbagte bund og hæld kakaomassen over. Bliver der lidt tilovers, kan det bages som små runde kager. Bag ved 180° i 30 min. Sæt kagen på køl. Det indre af kagen skal være let flydende. Drys lidt kakao over kagen. Læg en kugle is ved hvert stykke og drys med kanel.

Kommentarer

Populære indlæg