søndag den 4. marts 2012

Napoleonshatte

Hvis du godt kan lide at forkæle dig selv en gang imellem, så er det her det perfekte valg!
Ca. 20 stk alt efter størrelse.

Napoleonshatte-video

Du skal bruge:
1 stor æggehvide
125g sukker
350g marcipan
Mørdej:
300g hvedemel
150g smør
100g flormelis
1æg
Små nougatstykker(en til hver hat) Ca. 100g
Ca. 100g chokolade.

Sådan gør du:
  1. Bland æggehvide, marcipan og sukker og stil det på køl 1-24 timer...bare til det skal bruges. 
  2. Bland smør, flormelis og mel i foodprocessor eller røremaskine til smørret ligger i mindre klumper. Saml dejen med ægget.
  3. Lad det ligge på køl mindst  ½time.
  4. Rul mørdejen ud ca. 3 mm tykkelse, og stik den ud med en skål eller en udstikker 8 cm diameter.
  5. Kom et stykke nougat på hver cirkel.
  6. Del kransekagemassen så der er et stykke til hver mørdejscirkel og tril stykkerne til kugler. Kom en klat af kransekagemassen i midten af hvert stykke mørdej oven på nougaten. Pres gerne nougatstykket lidt ind i massen. 
  7. Brug 3 fingre til at forme hatten (se video).
  8. Bag dem i ca. 8-10 min ved 200 grader.
  9. Hak chokoladen fint, og smelt halvdelen af den over vandbad. 
  10. Rør resten af chokoladen i den smeltede del, og dyp hver hat i chokoladen så det dækker bunden. Stilles skråt til chokoladen størkner. 
Rigtig god fornøjelse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar