Napoleonshatte

Hvis du godt kan lide at forkæle dig selv en gang imellem, så er det her det perfekte valg!
Ca. 20 stk alt efter størrelse.

Napoleonshatte-video

Du skal bruge:
1 stor æggehvide
125g sukker
350g marcipan
Mørdej:
300g hvedemel
150g smør
100g flormelis
1æg
Små nougatstykker(en til hver hat) Ca. 100g
Ca. 100g chokolade.

Sådan gør du:
  1. Bland æggehvide, marcipan og sukker og stil det på køl 1-24 timer...bare til det skal bruges. 
  2. Bland smør, flormelis og mel i foodprocessor eller røremaskine til smørret ligger i mindre klumper. Saml dejen med ægget.
  3. Lad det ligge på køl mindst  ½time.
  4. Rul mørdejen ud ca. 3 mm tykkelse, og stik den ud med en skål eller en udstikker 8 cm diameter.
  5. Kom et stykke nougat på hver cirkel.
  6. Del kransekagemassen så der er et stykke til hver mørdejscirkel og tril stykkerne til kugler. Kom en klat af kransekagemassen i midten af hvert stykke mørdej oven på nougaten. Pres gerne nougatstykket lidt ind i massen. 
  7. Brug 3 fingre til at forme hatten (se video).
  8. Bag dem i ca. 8-10 min ved 200 grader.
  9. Hak chokoladen fint, og smelt halvdelen af den over vandbad. 
  10. Rør resten af chokoladen i den smeltede del, og dyp hver hat i chokoladen så det dækker bunden. Stilles skråt til chokoladen størkner. 
Rigtig god fornøjelse.