lørdag den 10. marts 2012

Muslibarer


Det er så skønt med en af disse til morgenmad, mellemmad eller eftermiddagsmad!
Muslibarer-video

Ca. 20 stk.
Du skal bruge:
1 ds kondenseret mælk ca. 400g 
250g havregryn
75g kokosmel
100g tørrede tranebær
125g blandede frø fx. sesamfrø, græskarkerner, hørfrø og solsikkekerner.
125g hele mandler med skal.
Sådan gør du:

  1. Varm mælken op uden den koger men så den bliver mere flydende. 
  2. Bland alle ingredienserne, og kom det i en form med bagepapir. Den skal være ca. 20x30cm. Hvis du laver dobbelt portion kan du bruge en bradepande (ca. 30x40). Pres massen ned i formen med dine hænder eller en skraber så den bliver jævn.
  3. Bag dem i ovnen på 130 grader i ca. 1 time, eller til de er gyldenbrune. Jeg giver 75 min hvis jeg laver dobbeltportion. 
  4. Lad dem køle 15 min inden du skærer dem ud i en ønsket størrelse.
  5. Opbevar dem i en kagedåse. De skal helst spises inden for 2 uger.
God fornøjelse;)

6 kommentarer:

  1. hej, hvad er kondenseret mælk? just asking! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er mælk som er kogt ind og sødet med sukker (i hvert fald sødet kondenseret mælk) Købes i netto, Superbrugsen, Grønthandlere mm.

      Slet
  2. Når du skriver 125g blandede frø er det så 125g af hver eller tilsammen?

    SvarSlet
  3. hej
    kan man evt bruge andet end kondenseret mælk?

    SvarSlet
    Svar
    1. Ikke lige til denne opskrift desværre ::)

      //Nikoline

      Slet