Fødselsdagsboller



De her boller er så gode! Når du bager dem bliver de næsten som hjemmelavede krydderboller.....bare 10 gange bedre. Det er bare vigtigt at du lader dem hæve mindst lige så lang tid som jeg skriver i opskriften:D

15-18 stk.
Fødselsdagsboller- video
Du skal bruge:
50g gær (en pakke)
2½ dl lun mælk
2 spsk sukker
1 tsk salt
1 tsk kardemomme
1 æg
75 g margarine -stuetempereret
ca. 500g hvedemel

Forslag til fyld:
Chokolade
Müsli
Rosiner
Du kan oss erstatte noget af melet med groft mel fx. spelt eller grov hvede.

Sådan gør du:


  1. Rør gæren ud i mælken, og tilsæt alt undtagen melet.
  2. Når det er blandet godt kan du tilsætte melet lidt af gangen.
  3. Ælt dejen godt på røremaskine eller i hånden.
  4. Lad det hæve i skålen i 20-30min.
  5. Ælt det hurtigt sammen og form dine boller (så mange du ønsker).
  6. Lad dem igen hæve på en plade ca. 20 min.
  7. Bag dem på 200 garder 12-15 min. Du kan evt. pensle med æg.
Rigtig god fornøjelse;)