De her cupcakes er bare rigtigt flotte. Men de smager virkelig også godt -frostingen er en form for smørcreme, men den er meget mere luftig en en traditionel smørcreme (fx. på Regnbuecupcakes) -og selve citronkagerne er...okay jeg kan ikke sætte ord på dem, men det betyder jo at i bliver nødt til at lave dem selv! De er bare go'e:P
Citron-sommerfugle-cupcakes-video
8-10 stk.
Du skal bruge:
120g hvedemel
150g sukker
1½ tsk bagepulver
1 spsk fintrevet citronskal.
40g blødt smør
2 spsk citronsaft
1 æg
1 dl mælk
Frostingen er oprindeligt fra amerikansk så den er målt i cups, men jeg skriver begge dele hvis du ikke har en cup måler.
Frosting:
½ cup (1 1/4 dl) mælk
2 spsk mel
1 tsk vanillesukker
½ cup (1 1/4 dl) sukker
½ cup (1 1/4 dl) blødt smør
Kakao efter smag -men du skal nok regne med ½-1 dl.
Sådan gør du:
- Pisk alt sammen med en håndmikser undtagen mælk og æg.
- Tilsæt mælk og æg og pisk kun lige til dejen er glat.
- Fordel dejen i formene (papirsforme) og bag dem ca. 15 min på 190 grader.
- Når de er helt afkølede kan du skære et hul i kagerne ved at tippe kniven lidt og så skære rundt i en cirkel. Det udhulede stykke (snurre-top formet) skærer du midt over og vender dem mod hinanden som vist på billedet.
Frosting:
- Varm mælk og mel på god varme indtil at det slår en enkel boble og er tyknet til en slags creme.
- Mens det køler helt af i køleskabet kan du piske smør sukker og vanille. Det skal piskes længe så det bliver helt hvidt og cremet.
- Når mælk og mel blandingen er helt kold kan du også piske den. Begge dele piskes i mindst 3 min.
- Bland det og lad det piske mindst 5 min.
- Smag til med kakao.
Samling af kagerne:
- Sprøjt eller læg en klat frosting i hvert hul, og sæt vingerne som vist på billedet.
- Dekorer dem evt. med fx. krymmel, frosting eller hvad du kan finde på.